Anahtar Kelimeler:

Kadına Şiddet Semineri

Kadına Şiddet Semineri

Kırıkkale İl Müftüsü Bekir Gerek, bir toplum kadına ne kadar değer verir, hürmet ve saygı gösterirse o toplumun geleceğe o denli iyi bakacağını ve dimdik ayakta duracağını söyledi

Seminer Veriliyor

Diyanet İşleri Başkanlığı`nın kadına şiddete yönelik şiddete yönelik geliştirdiği proje kapsamında Kırıkkale İl Müftülüğü tarafından din görevlilerine eğitim semineri düzenledi. Gerek, seminerde yaptığı konuşmada, Kırıkkale`de kadına yönelik aile içi şiddetle mücadelede, ilk olarak müftülüğe bağlı dört din görevlisinin Diyanet İşleri Başkanlığı`nda eğitim seminerine katıldığını, aldıkları eğitim semineri sonrasında il genelinde bulunan din görevlilerine birer günlük seminer verilmeye başlanıldığını belirtti.

Eğitim Çalışması

Eğitim seminerine cami imamları, Kur`an kursu görevlileri, kadın vaizelerin katıldığını ifade eden Gerek, kadına şiddet konusunda olumsuz gelişmelerin yaşanması karşısında Diyanet İşleri Başkanlığı`nın üzerine düşen vazifeyi yerine getirmek üzere Başbakanlık Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü arasında kadına şiddeti önlemeyle ilgili bir protokol imzaladığını, bu protokol çerçevesinde Diyanet işleri Başkanlığı`na bağlı bütün imamların, müezzinlerin ve Kur`an kursu öğretmenlerinin eğitimden geçirilerek, kadına şiddetin ne olduğunu bunun nasıl önlenebileceğine dair bilgilendirmenin yapıldığını bildirdi.

Şiddet Azalmalı

Bu çerçevede seminere alınanların 12-27 Eylül tarihleri arasında her grup 30 kişi olmak üzere toplam 14 grupta 152 imam, 45 Kur`an kursu öğretmeni ve ilçelerde de 193 müezzin imam ve hatip olmak üzere kentte bulunan görevlilerin tamamının, bu formatörler tarafından kadına şiddetin önlenmesi amacıyla birer günlük seminere tabi tutulacağını anlatan Gerek, şöyle konuştu: "Din görevlisi arkadaşlarımız aldıkları bu seminerler doğrultusunda Kur`an kursuna gelen hanımlarımıza kurslarda, beylere de imamlarımız camide ve çeşitli vesilelerle halkı ziyaretlerde bu konuyu gündeme getirerek halkı aydınlatmaya çalışacaklar. Ayrıca biz müftülük olarak bir proje yaptık. "Kadına ve çocuğa şiddet kul hakkıdır" projesi. Bu proje doğrultusunda da biz din görevlilerimize mahallelerinde ve değişik mekanlarda, gerektiğinde diğer kurumlarla işbirliği yaparak bu konuda din görevlilerimize destek vereceğiz. Toplumda kadına şiddetin azalması konusunda müftülük olarak, din görevlileri olarak ve Diyanet İşleri Başkanlığı olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışacağız.

Kadın Çok Önemlidir

Şunu vurgulamak istiyorum, bir toplum için kadın çok önemlidir. Peygamberimiz üç defa anneye iyilik yapılmasını sonra babaya iyilik yapılmasını istemiştir. Demek ki kadının hakkı erkeğe göre üç kat daha fazladır. Dolayısıyla kadına saygı, kadına hürmet ve şefkat daha önemlidir. Bir toplum kadını ne kadar iyi eğitirse ve ona hak ettiği değeri verirse hürmet ve saygı gösterirse o toplum dimdik ayakta durur ve geleceğe daha emin bakar. Bu bakımdan kadına şiddetin önlenmesi önemli bir projedir. Bu projenin hayata geçmesi içinde herkesin elini taşın altına koyması gerekmektedir ve üzerine düşen vazifeyi yapması gerekmektedir. "

Devam Edecek

Eğitim seminerine konuşmacı olarak katılan Din Hizmetleri Uzmanı Fatma Zeynep Belen ise seminerler boyunca din görevlilerine şiddet nedir, şiddetle karşılaşan mağdura ne gibi yönlendirme yapılması gibi konularda bilgiler verdiklerini söyledi. Belen, "Şiddetin cinsiyeti yok, şiddet sadece kadına da uygulanmıyor. Genel olarak baktığımızda kadına, çocuğa, yaşlılara, dezavantajlı grupların hepsine şiddet uygulandığını görüyoruz. Toplumda artan şiddet konusunun çözümü noktasında din görevlilerinin üzerine neler düştüğünü ve vatandaşlarımıza nasıl yardım etmeleri gerektiğini anlattık" dedi. Seminer 27 Eylüle kadar devam edecek.



  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu