Anahtar Kelimeler:

Bilgi Veriyorlar

Bilgi Veriyorlar

Kırıkkale`nin Balışeyh ilçesinde ilçe Emniyet Amirliği asayiş ekipleri tarafından vatandaşlar hırsızlık ve dolandırıcılığa karşı bilinçlendirme eğitimi yaptı.

İlçede Çalışma Yapılıyor

İlçe Emniyet Amiri Aydın Yaman, yaptığı açıklamada, eğitim uygulamasının halkı bilinçlendirmeye yönelik tedbir amaçlı olarak gerçekleştirildiğini söyledi. Yaman, "Günümüzde kötü amaçlı kişiler vatandaşlarımıza kontör yükleme, pazarlamacı, falcı, dilenci ve daha birçok farklı yöntemleri bilgi sahibi alma yöntemleri olarak kullanmaktadırlar. Yine kendisini polis, asker, hakim, savcı, doktor gibi vasıflarla tanıtarak bankaya para yatırma ve telefona para yüklemesi yaptırma gibi eylemlere girişmektedirler.

Vatandaşa Bilgi Veriliyor

Bu tür olaylara maruz kalan vatandaşlarımızın kesinlikle bunlara itibar etmeyip, 155 polis imdat telefonumuza ihbarda bulunmalarını istiyoruz" dedi. Resmi kurumlar, mahalle muhtarlıkları, banka önleri ile umuma açık olan yerlere de gidilerek dolandırıcılığa karşı verilen eğitimle birlikte, trafik kurallarına uyma konusunda da eğitim verildiğini dile getiren Yaman, uygulamanın bir hafta süreyle devam edeceğini, bundan böyle vatandaşların daha dikkatli olması gerektiğini belirtti.



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu