Anahtar Kelimeler:

RENKLİ BİR ZİYARET

RENKLİ BİR ZİYARET

Balışeyh Kaymakamı Tekin Erdemir`i ziyaret eden halk ozanları, kendilerine has üsluplarıyla Kaymakama "Hoşgeldin" deyince ortaya renkli görüntüler çıktı

Ozanlar Ziyaret Etti

Halk ozanları Murat Ozanoğlu ve Turgut Yılmazer, ziyarette konuşmak yerine sazın teline vurmayı tercih ettiler. Kendilerine has üsluplarıyla Erdemir`i karşılayan ozanlar, şu türküyü seslendirdi: "Hakkın yardımcısı birdir, bir ola bir Allah birdir/İsmi Tekin Erdemir`dir, yakışıyor Kaymakamım/Adı Tekin Erdemir`dir, yakışıyor Kaymakamım/Aşıklar sözün söylesin, ilim deryasın boylasın/Sözümüz hediye kalsın, benim güzel Kaymakamım."

Saz Ve Sözle Gösteri

Anadolu`yu baştan başa gezdiklerini ve gittikleri yerlerde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiklerini ifade eden halk ozanı Murat Ozanoğlu ve Turgut Yılmazer, 30 yıldır ellerinde sazlarıyla dolaştıklarını belirttiler. Yılmazer, saz ve söz ile gönüllerin derinliklerine inmenin daha kolay olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Ozan`ın yurdu ve vatanı olmaz. Ülkemizin her yeri bizim için yurdumuzdur. Nereye gitmişsek, kimi ziyaret ediyorsak, artık oralıyızdır. Sazımızla sözümüz bir olup o anki duygularımızı kelime ve cümlelere yansıtırız.

Değişik Bir Duygu

Bizler, bir çiçeği, çocuğu, yaşlıyı, hastayı, güleni ağlayanı ve kimi neyi nasıl görmüşsek sazımız ve sözümüzden ona göre ses çıkar. Bizler halkın sesiyiz, aşığıyız. Onların duygu ve hislerinin tellere dokunuşlarıyız. Sazımızla gönüllere iner, gülmeyen yüzleri güldürmekle kalmaz bazen de zülf-i yare dokunur, kuruyan gözyaşı pınarlarını yeniden yeşertiriz.” Erdemir de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ozanların karşılıklı olarak kendisiyle ilgili okudukları türkünün, değişik bir duygu verdiğini dile getirdi.



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu