Anahtar Kelimeler:

Emniyet'ten Açıklama

Emniyet

Kırıkkale Emniyet Müdürü Kadri Kartal, okul önlerinde öğrencilerin güvenliği için önlem alınacağını açıkladı.

Güvenlik Çalışması Yapılıyor

Emniyet Müdürü Kadri Kartal, çocukların gelişimlerini sağlıklı yaşam şartları içinde tamamlamaları, ülkeye yararlı bireyler olarak yetişmeleri, çağın gereklerine uygun, güvenli eğitim ortamlarında yetiştirilmesi amacı ile 2009 yılında başlatılan ‘Güvenli Okul-Güvenli Eğitim’ projesinin 2011–2012 Eğitim Öğretim döneminde de hassasiyetle yürütüleceğini söyledi. Kartal, “Eğitim sezonu içerisinde gerek okul önlerinde gerekse okul çevresinde TEM, güvenlik, asayiş, trafik, KOM ve çocuk şube müdürlüklerince gerekli çalışmalar yapılmıştır. Bazı okulumuzda çocuk şube müdürlüğünde görevli polis memurları sabit görev yapacaktır. Polislerimiz meydana gelebilecek aksaklıklara anında müdahale edecektir.” dedi.

Emniyet Bilgi Verdi

Görevli polislerin, okul çevresinde şiddetin önlenmesi, giriş ve çıkış saatlerinde okulların çevresinde olması muhtemel kavga, taciz olayların önüne geçilmesinde büyük bir rol üstleneceğini açıklayan Kartal, “Okulların çevresinde toplanan kişilerin kimlik kontrollerinin yapılacak. Okul ile ilişiği olmayan ve işsiz, güçsüz ve boşta gezen kişilerin okul çevrelerini mesken tutmaları engellenecek. Bu kişilerden öğrencilerimize gelebilecek her türlü tehdit ve tehlikeler bertaraf edilecek.” diye bildirdi.

Açıklama Yapıldı

Uyuşturucu satıcılarının asıl hedefinin gençlerin olduğunu altını çizen Kartal, açıklamasına şöyle devam etti: “Okullarda görevlendirilecek polisler sayesinde okul çevrelerinde uyuşturucuyla mücadele daha etkin hale gelecek. Yasa dışı faaliyet gösteren ideolojik ve bölücü örgütlerin gençlerimizi kandırmaları engellenmiş olacak. Okulun yakın çevresinde bulunan umuma açık yerler, internet kafeler, elektronik oyun salonları ile park ve bahçelere yönelik denetimler artırılacak.” Kırıkkale’de bulunan bütün okullarda aynı uygulamanın yapılacağını aktaran Kartal, “İl Emniyet Müdürlüğü’nün değişik birimlerinde görevli resmi ve sivil ekipler, okul giriş ve çıkışlarında hazır bulunacaklar. Bu uygulama sayesinde öğrencilerimiz daha güvenli okullarına gidecek.” dedi.



  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu