Anahtar Kelimeler:

Maymun Getiriliyor

Maymun Getiriliyor

Türkiye'de ilk kez canlı olarak bulunan su maymunu bilimsel araştırma için Kırıkkale Üniversitesi'ne getirildi. Maymun burada incelenecek…

Ekip Almaya Gitti

Geçtiğimiz günlerde Meriç Nehri üzerinden sınırı geçerek Türkiye’ye giriş yapan su maymunu, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’nün arazisine girdi. Görevliler tarafından fark edilen fare familyasının en büyük türü olarak bilinen su maymunu koruma altına alındı. İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Yabani Hayvan Barınağı’na alınan iri kemirgen üzerinde bilimsel araştırmalar yapan Kırıkkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’ne Biyoloji Bölümü’ne haber verildi. Bunun üzerine Yrd. Doç. Dr. Nahit Pamukoğlu ile birlikte bir ekip Edirne geldi. Hazırlanan özel bir kafese alınan su maymunu Kırıkkale’ye doğru yola çıkarıldı.

Çalışma Yapılacak

Nahit Pamukoğlu, su maymunlarının doğu ve batı türlerinin karşılaştırması konusunda bilimsel araştırmalar yaptıklarını belirterek, Türkiye’de ilk kez canlı olarak bulunan hayvanın araştırmalarına kolaylık sağlayacağını söyledi. Doğu ve batı popülasyonları arasındaki farkı tespit etmeye çalışacaklarını kaydeden Pamukoğlu, “Bununla birlikte vücut yapısı ve kafatası büyüklüğü, iskelet bakımından farklılık var mı bunun karşılaştırmasını yapmak. Tüm amacımız bu.” dedi.



  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı