Anahtar Kelimeler:

Tez Konusu Yaptılar

Tez Konusu Yaptılar

Peçeli Köçek Erdal geyikçi, Eskişehir Osman Gazi Üniversitesinde tez konusu oldu.

Köçeklik Kültürünü Yaşatıyor

Köçeklik mesleğinde ünlü halk ozanı Neşet Ertaş`ın el verdiği Erdal Geyikçi, kültürü devam ettirmek adına verdiği sözünü tuttu. Neşet Ertaş`ın hayatının bir bölümünde yer alan köçeklik yıllarının anlatıldı belgeselde görev alan Geyikçi, şimdi ise Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi`nde tez konusu oldu.

Dizilerden Teklif Alıyor

Üniversiteye davet edilen Geyikçi, ayrıca dünyaca ünlü National Geographic dergisi tarafından haber konusu yapıldı. Birçok dizi ve sinema yönetmeninden teklif alan Geyikçi, çok yakında sevilen Behsat Ç. dizisinde yer alacak.

Hayatını Anlattı

Geyikçi, “Kültürümüzü en iyi şekilde yaşatmak istiyorum” dedi. Giyimi ve tarzıyla Kırıkkale’nin renkli yüzlerinden biri olan Peçeli Köçek Erdal Geyikçi, “25 yıldan bu yana düğünlerimizde orta oyunlarıyla başladığım sanat hayatıma köçeklik, palyaçoluk, ateşbazlık gibi sahne Şovlarıyla devam etmekteyim.

Tanıtmak İstiyor

Aynı zamanda, Kırıkkale’nin tek özel Tiyatrosu olan "Tiyatro Şubat "bünyesinde yer almaktayım. Sanat hayatımda başarı olarak Kırıkkale`nin adını en iyi şekilde duyurmak istiyorum. Hiç kimseden destek almadan çıktığım bu zorlu mücadele kültürümüzü en iyi şekilde yaşatmakta ve tanıtmak istiyorum” dedi.



  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli