Anahtar Kelimeler:

Renkli Bir Festival Oldu

Renkli Bir Festival Oldu

Delice Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 1. Kültür, Üzüm ve Kavun Festivalinde büyük bir heyecan ve coşku yaşandı. Festival'de Delice'nin üzümü ve kavunu tanıtıldı

İlk Defa Yapılıyor

Belediye Başkanı İhsan Biçici ve Başkan Yardımcısı Turgut Özden’in girişimleri sonucunda Kültür Bakanlığından festival için onay çıkarıldı. İlk defa Delice’de düzenlenen üzüm ve kavun festivalinde heyecanlı anlar yaşandı. Delice Spor sahasında gerçekleşen festivalde en iyi kavun ve üzüm yarışması düzenlendi. Mahalli sanatçıların yer aldığı festivalde sahneye çıkan Oğuz Yılmaz, hayranlarına unutulmaz bir gün yaşattı.

En İyi Ürün Yarışması

Sabah saatlerinde protokol mensuplarının katılımı ile başlayan festivalde önce konuşmalara yer verildi. Daha sonra oluşturulan jüri üyeleri en iyi üzüm ve kavun yarışmasına katılanların ürünlerine puan vererek, İlçenin en iyi ürünlerini yetiştiren üreticileri seçtiler. Üzüm yarışmasında Abdullah Akdoğan birinci, Mehmet Ali Akdoğan ikinci, Elvan Akdoğan ise üçüncü oldu. En iyi kavun yarışmasında ise Haydar Kutlu’nun kavunu birinci, Mürsel Şenol’un kavunu ikinci Muhlis Uyan’ın kavunu ise üçüncü oldu.

İkramlar Oldu

Dereceye girenlere Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, Delice Belediye Başkanı İhsan Biçici ve Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer tarafından altın hediye edildi. İlçenin kavun ve üzümü festivale katılanlara ikram edildi. Festival alanında ilçenin ev hanımları tarafından yapılan ve Delice’ye özgü olan domates böreği ikram edildi. Şenlikte polis güvenlik önlemlerini artırdı.

 

Sanatçılar Eğlendirdi

Şenlik, günün ilerleyen saatlerinde eğlence ile devam etti. Sahneye ilk olarak Şenliğin organizesini üstlen Mavi Kent Organizasyonu Sahibi ve Sanatçısı Kenan Demirhan cıktı. Seslendirdiği bir birinden güzel parçalara ile şenliğe katılanlara coşkulu dakikalar yaşatan Demirhan, gördüğü ilgiden dolayı ilçeden memnun ayrıldı. Daha sonra sahneye Kırıkkale’nin sevilen mahalli sanatçısı Yeşim Altınkaynak çıktı.

Havai Fişek Gösterisi

Gecenin en sonunda ise sahneyi Oğuz Yılmaz aldı. Yılmaz’ın sahne alması ile birlikte vatandaşlar polis barikatını aşarak sahneye kadar geldi. Yılmaz’ın sahne aldığı ilk dakikalarda muhteşem bir havai fişek gösterisi yapıldı. Yılmaz, önce kendi kasetine ait parçaları daha sonra ise anonim olan oyun havalarını seslendirdi. Oğuz Yılmaz’ın parçaları ile eğlencenin doruğuna ulaşan Deliceliler, Yılmaz’a hayranlıklarını parçalara eşlik ederek gösterdiler. Yılmaz’da kendisine gösterilen bu ilgiden dolayı Delice’yi her yerde tanıtacağını söyledi. Şenliğin açılış konuşmasını yapan Delice Belediye Başkanı İhsan Biçici, ilk olarak Delice’nin tarihi gelişmesinden bahsetti.  Biçici “İlçe Merkezinde Çömelek Kaya adıyla bilinen bölgede çıkan tarihi kalıntılardan, İlçeye ilk yerleşenlerin Hititler olduğu sanılmaktadır.

Delice Tarihi Anlatıldı

1760-1780 yıllarında, Osmanlı İmparatorluğunun Türkmen ve Yörük boylarını mecburi iskana tabi tutması sonucu Çorum Ayanı Mahmut Bey tarafından görevlendirilen Demirci Karabekir ve Karaduran adli şahısların obalarını toplayarak İlçe Merkezinin simdiki adıyla Karabekir mahallesi olan yerleşim yerinde bir köy kurdukları, kurucusu Karabekir adına izafeten de buraya Karabekir adinin verildiği bilinmektedir. Meydan Larusse kayıtlarında İlçenin ilk adinin Piran olduğu anlaşılmaktadır. Şimdiki adini ise Delice Irmağından almıştır” dedi. Şenlik hakkında konuşan Biçici “İlk defa üzüm ve kavun festivalini gerçekleştiriyoruz ve gördüğümüz ilgiden dolayı çok memnunuz. Bizim üzüm ve kavunlarımızı artık dünyaya tanıtmanın zamanı geldi. Bundan sonra festivalimiz her yıl artan bir coşku ile devam edecek” şeklinde konuştu.  Haber Merkezi



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı