Anahtar Kelimeler:

İncelemeye Gittiler

İncelemeye Gittiler

Ahiler Kalkınma Ajansı, 24-27 Ekim 2011 tarihlerinde 7.`si düzenlenecek olan Erbil Uluslararası Genel Ticaret Fuarı`na katılma kararı aldı. Erbil Fuarı`nda 90 metrekarelik alan kiralayan ajans, burada yaptığı faaliyetleri tanıtacak

Akdoğan Katıldı

İncelemelere Ahiler Kalkınma Ajansı adına Yönetim Kurulu Üyesi ve Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemalettin Akdoğan, Yönetim Kurulu Üyesi ve Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Müfit Göçen ile Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Selim Biçen katıldı.    Gezi sonrası Türkiye`ye dönen ekip adına bir açıklama yapan Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Selim Biçen, Irak gezisinin detaylarını aktardı.

Erbil İncelemesi

Erbil`de bulundukları süreçte en çok dikkatlerini çeken ve kendilerini heyecanlandıran noktanın, buranın, beklediklerinden çok daha güvenli bir kent olarak karşılarına çıkması olduğunu söyleyen Dr. Selim Biçen, "ABD ve batılı güçler, son yıllarda Irak`ta yaşanan savaştan kaynaklanan ön yargıları yıkmak istiyor. Irak`ta güvenli ticaret bölgeleri oluşturma çabasına girmişler. Erbil kenti bunların başında geliyor. Çokuluslu şirketler, bu bölgeyi dağıtım ve lojistik merkezi olarak kullanıyorlar." dedi.

Yatırım Çağrısı

Yaklaşık 1 milyon 600 bin nüfusa sahip olan Erbil`in dış ticaretine yaklaşık yüzde 60 oranında Türk firmaları ve markaların hakim olduğunu açıklayan Biçen, "Bunu görmek için Erbil caddelerinde kısa bir gözlem yapmanız yeterlidir. Gözlem sırasında birçok Türk markası ile karşılaşacaksınız." diye konuştu. Ajansta Kırıkkale, Aksaray, Kırşehir Nevşehir ve Niğde illerinin bulunduğunu hatırlatan Biçen, iş adamlarının, kazanmak istiyorsa Irak`a yatırım yapması çağrısında bulundu.



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu