Anahtar Kelimeler:

Ağrı'ya Gitti..

Ağrı

Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Türksel Dülgergil, bu kez Ağrı'da geniş katılımlı bir çalışma yaptı.

Program Yapıldı

"Fırçalar çantada dişler yolunda" programını 3 yıldan bu yana başarıyla yürüten Ağrı il sağlık müdürlüğü, ilki 2010 yılında Karaman da gerçekleştirilen "Diş Hekimliği Öğrencileri Koruyucu Hekimlik Eğitim Okulu" gerçekleştirildi. Kırıkkale Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi ve Ağrı İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ortak programa; Erzurum Atatürk, Diyarbakır Dicle ve Kırıkkale üniversiteleri Dişhekimliği Fakültesi 1, 2 ve 3.sınıf öğrencileri katıldılar.

Uygulamalar Oldu

Kendi imkanları ile Ağrı iline gelen öğrenciler burada İl Sağlık Müdürlüğü`nün misafiri oldular. Kırıkkale Ünv Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr Türksel Dülgergil, öğretim Görevlisi Dr. Yusuf Bayraktar ve Ağrı ADSM hekimlerinden Dr. Yeşim Mengeş kontrolünde teorik ve pratik eğitim alan öğrenciler, öğleden sonraları da Ağrı İl Merkezindeki Aile Sağlığı Merkezleri ve ana sınıflarında Bebek ve çocuk vernik uygulamaları, Ağrı Alpaslan İlk Öğretim Okulu ve ilköğretim okullarında ise diş fırçası ile diş fırçası ile flor jel uygulamaları gerçekleştirdiler.

Bilgi Verildi

Daha sonra Ağrı il merkezi yakınlarındaki Eliaçık köyünde çocuk tedavileri ve koruma programları gerçekleştiren öğrenciler, son gün ise Doğubeyazıt gezisi yaptılar. Mezuniyet öncesi Ülkelerini-mesleklerini ve çalışma sistemini yakından görme şansı bulan öğrenciler, mesleki dayanışma açısından da önemli bir adım attılar. Daha önce Karaman, Mardin, Eskişehir de de yapılan benzer uygulamaların diğer il sağlık müdürlükleri ile de gerçekleştirilebileceğini ve bunun diş hekimi eğitiminde bir gelenek de oluşturmaya başladığını bildiren ilgililer, mezuniyet sonrası atanma ihtimali olan illeri de görme fırsatını yakalayan öğrencilerin, aynı zamanda standart bir koruyucu programla da eğitilebildiklerini ifade ettiler.



  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı