Anahtar Kelimeler:

Sağlık Hizmeti Veriliyor

Sağlık Hizmeti Veriliyor

Kırıkkale'de hastanelere ve aile hekimlerine ulaşamayarak sağlık hizmeti alamayan vatandaşlarımız artık evlerinde yalnız değiller.

Sağlık Hizmeti Çalışması

Kırıkkale’de Evde Sağlık Hizmetleri Birimi ilk olarak 01.10.2010 tarihinde Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi bünyesinde açılmışt. Ayrıca Aile Hekimleri, Toplum Sağlığı Merkezleri ve hastaneler arasındaki koordinasyonu sağlamak, başvuruları alıp kaydetmek ve evde sağlık hizmeti sunumunda karşılaşılan sorunları çözmek için 15.02.2011 tarihinde Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Birimi açıldı.

Açıklama Yapıldı

Konuyla ilgili şu bilgiler verildi: “Merkez ve Karakeçili ilçemizdeki TSM’lerde mobil hizmet birimi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizdeki hizmet birimi ile birlikte toplamda 4 birimle hizmet vermeye devam etmekte olup her birimde doktor, sağlık memuru, hemşire görev yapmaktadır. Amacımız vatandaşlarımızın günlük hayatını kolaylaştırarak, hastalığın ve hastane şartlarının oluşturduğu olumsuz etkiden uzak bir atmosferde, evlerinin sıcaklığında sağlık hizmeti vermek, böylece yaşam kalitesini yükseltmektir.

Neler Yapılıyor

Bu amaç doğrultusunda Bu hizmeti acil durumlar haricinde ve mesai saatleri içerisinde sürekli bakım ve takibe ihtiyacı olan yatağa bağımlı ve engelli vatandaşlarımıza vermeye devam etmekte olup bu hastalarımızın uygun görüldüğü takdirde sağlık kurumlarına sevkini sağlamak amacıyla yeni hizmet aracımızda kullanılmaya başlanmıştır. 01/09/2011 tarihi itibariyle toplamda 410 hastamızı 2050 kez ziyaret ederek evde sağlık hizmeti verilmiştir. İlimizde evde sağlık hizmetleri gerek evlerinde sağlık hizmeti almaya devam eden vatandaşlarımız gerekse Kırıkkaleli vatandaşlarımız tarafından büyük bir ilgi ve memnuniyetle karşılanmaktadır.”



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı