Anahtar Kelimeler:

Kaymakam'dan Ziyaret

Kaymakam

Delice Kaymakam Vekili ve Balışeyh Kaymakamı Tekin Erdemir, Delice ilçesine ait köyleri ziyaret etti.

Köyleri Gezdi

Erdemir, İlçe Özel İdare Müdürü Habip Akdemir, Kırıkkale Özel İdare ve Devlet Su İşleri (DSİ) görevlilerinden oluşan bir heyetle ilçeye bağlı Hacıobası ve Aşağı İhsangazili köyünü ziyaret etti. Heyet, Hacıobası köyündeki Delice çayı üzerinde bulunan Hacıobası köprüsüne yapılan güçlendirme çalışmalarını inceledi.

Güçlendirme Yapılacak

Kaymakam Erdemir, burada yaptığı açıklamada "Hacıobası köprüsü aradan uzun yıllar geçmesi nedeniyle eskimiş ve yıpranmış durumda. Delice çayı üzerinde bulunan köprü, heyelanlar ve su aşındırmaları nedeniyle ekonomik ömrünü tamamlamış. Hazırlanan ve ihalesi yapılan proje ile çalışmalara kısa bir sürede başlanacak. Köprüye fore kazık sistemiyle Çelik konstrüksiyon güçlendirmesi yapılacak" dedi.

İncelemeler Yaptı

Erdemir, köprüdeki bakım onarım çalışmaları sonrasında, Çoğul, Baraklı ve Sarıkaya köylerine tekrar bu hat üzerinden ulaşımın sağlanacağı bildirdi.  Kaymakam Erdemir ve beraberindeki heyet daha sonra Aşağı İhsangazili köyüne geçerek burada da incelemelerde bulundu. Heyeti, köy muhtarı, köyün ileri gelenleri ve vatandaşlar karşıladı.

Sulama Bendi Çalışması

Vatandaşların, İhsangazili, Baraklı ve Delice ilçesindeki tarımsal arazilerin sulanmasında kullanılan sulama bendi üzerindeki sifonun değiştirilmesi talebi üzerine, sulama bendi ve kırık oluşan sifon alanını yerinde inceleyen Kaymakam Erdemir, hat üzerindeki Çelik sifonun değiştirilmesi çalışmalarına en kısa sürede başlanacağını belirtti.

Faydalanılacak

Erdemir, "Kırık oluşan sifon nedeniyle önemli tarım alanlarına sulama yapılamıyordu. Gerekli resmi işlemlerin ardından değişimi yapılacak olan sifonla 15 kilometrelik sulama kanalı sayesinde bölgedeki 380 hektar tarım alanına tekrardan sulama yapılabilecek. Bu alanda şeker pancarı, kavun, karpuz, bahçe mamulleri, ayçiçeği, buğday, arpa ve meyvelere sulama yapılacak, çiftçimiz bundan önemli derecede istifade edecektir" diye konuştu.



  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı