Anahtar Kelimeler:

Koyunlar Melez İddiası!

Koyunlar Melez İddiası!

Romanov Koyunları’nın Türkiye’de bulunanlarının melez olduğunu belirten Romanov Koyun yetiştiricisi Osman Nuri Günay “Türkiye’de bulunan koyunlar Romanov’un melez çeşididir. Halkımız kandırılmaya çalışılıyor Kırıkkale’de kandırılmasın” dedi.

Büyük Talep Oluyor

Kırıkkale Koyuncular Birliği Başkanı’nın bu konuya müdahale etmesi gerektiğine değinen Günay “Biz saf Romanov yetiştiriciliği yapıyoruz ve vatandaşların büyük talebi var. Bizim satışlarla ilgili bir sıkıntımız yok. Suni tohumlama ile vatandaşlar kandırılıyor. Rusya da koruma altında olan bu koyunları gayri meşru olarak ülkeden çıkarmak mümkün değil. biz yasal yollarla 175 tane Romanov getirdik. Tek amacım Kırıkkale halkı dolandırılmasın. Romanov koyunları hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlarımız canlı görüntü olanağı sağladığımız internet sitemizi ziyaret edebilirler” ifadelerinde bulundu.

Açıklama Yapıldı

Ankara Üniversitesi öğrencilerinin çiftlikte araştırma yaptığını ve Bursa’dan da üniversitelerin Romanov çiftliğini tez konusu yaptığını belirten Günay “Üniversitelerin Veterinerlik Fakülteleri çiftliğimize gelerek araştırmalar yapıyorlar, koyunları inceleyerek raporlar tutuyorlar. Çiftliğimiz silahlı korumalar ve jandarma gözetimi ile korunuyor. Kırıkkale Üniversitesinde araştırma yapacak olan üniteler ve bu alanda ilgilenen birimler olursa kapımızı açarız” çağrısında bulundu.



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli