Anahtar Kelimeler:

Soğan Ve Sarımsak Kutlaması

Soğan Ve Sarımsak Kutlaması

Kırıkkale`ye bağlı Kılıçlar Belediyesi tarafından düzenlenen Soğan ve Pırasa Festivali bu yıl da coşkuyla kutlandı.

Kutlama Yapıldı

Düzenlenen festivalde birbirinden renkli kareler yerini aldı. Festivalde gramajda en ağır soğan yetiştiren çiftçilere ödüllerini Belediye Başkanı Ömer Faruk Önder verdi. Kılıçlar Meydanını dolduran Kılıçlar kasaba halkı ve civar köylerden gelen misafirler müzik ziyafeti ile doyumsuz bir gün geçirdiler. Festivalde ayrıca, şiir yarışmasına katılanlara ve personel tarafından dağıtılan sakızların içerisindeki numaralara çekiliş yapılarak çeşitli hediyeler dağıtıldı. Mahalli sanatçılar ve ünlü sanatçı Oğuz Yılmaz`ın sahne alması ile festival son buldu.

Renkli Bir Program

Bu yıl 2.`si düzenlenen soğan ve pırasa festivalinde açılış konuşmasını AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal yaptı. Köksal yaptığı konuşmada festivale sadece Kılıçlar halkının değil tüm Kırıkkale halkının davetli olduğunu söyledi. Sözlerine devam eden Köksal, "Herkes tarafından bilinen festivali bu yılda düzenlediği için Belediye Başkanı Ömer Faruk Önder`e teşekkür ediyorum. Bu çalışmalar yöreleri geliştiren çalışmalardır. Kılıçlar tarihi olan bir kasabadır. Sadece soğanı, pırasası değil tüm ürünleri ile bilinen bir kasabadır. Kılıçların bu ünü tüm Türkiye`ye yayılmaktadır. Festivalimiz hayırlı ve Uğurlu olsun." dedi.

Birlik Ve Bütünlük

Her belediye başkanının gönlünde festival yaparak, insanları kaynaştırmak olduğunu ifade eden Kılıçlar Belediye Başkanı Ömer Faruk Önder, "Halkımıza söz verdiğimiz için bu festivali gerçekleştiriyoruz. Etkinliğimizde çeşitli gösteriler yer alacak. Şiir yarışmamız olacak. Soğan ve pırasa birincine çeşitli hediyeler verilecek. Amacımız halkla kaynaşmak, birlik ve bütünlüğü sağlamak." diye konuştu.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu