Anahtar Kelimeler:

24 Saat Çalışıyorlar

24 Saat Çalışıyorlar

Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Başpınar Stadyumu yanında bulunan boş arazide gerçeği aratmayan bir yangın tatbikatı yaptı.

Tatbikat Yaptılar

İtfaiyecilik Haftası olarak da bilinen ve 25 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan Yangından Korunma Haftası kapsamında Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Başpınar Stadyumu yanında bulunan boş arazide gerçeği aratmayan bir yangın tatbikatı düzenledi. Tatbikatta itfaiye ekipleri yanan bir araca kısa sürede müdahale ederek söndürdü.

Bilgi Verildi

Tatbikat sonrasında bir konuşma yapan Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Emin Kayır, itfaiye teşkilatının geçmişinin 297 yıl öncesine dayandığını söyledi. İtfaiye teşkilatının günlük hayattaki öneminin değinen Kayır, "Belediyemiz İtfaiye Müdürlüğü yılın 365 günü, günün 24 saati görevinin başında. Sadece ilimiz sınırlarında değil çevre yerleşim yerlerinde de ihtiyaç duyulduğunda görev yapabilecek donanıma sahip. Büyük bir özveri ile görevlerini yerine getiren İtfaiye Teşkilatımızın Haftalarını kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.

İtfaiye Hizmeti

Mehmet Emin Kayır, "İtfaiye Müdürlüğü olarak 2011 yılında yangın, trafik kazası, su baskını gibi birçok olaya müdahale ettiklerini, eğitim seminerleri ve tatbikat yaptıklarını, iş yerleri denetleyerek yangın emniyet raporları tanzim edilmektedir. 4 adet itfaiye arazözü, 1 adet kurtarma aracı, 2 adet merdivenli araç ve 1 adet hizmet aracı ile 56 tane personel ile 3 vardiya 24 saat Kırıkkale`mize özverili bir şekilde hizmet veriyoruz. Kırıkkale`mize daha iyi hizmet edebilmek için, Hizmet içi eğitimlerimiz devam etmektedir.

Çalışmalar Anlatıldı

Buna bağlı olarak Türkiye Belediyeler Birliğin düzenlemiş olduğu İtfaiyeci Eğitimi Seminerine 2010 yılında personellerimizce katılım Belediyemizce sağlanmıştır. Okullara, Yangına karşı bilinçlendirmek için öğrencilerimize broşür dağıtıyor, öğrencilerimize yangın, trafik kazası, su baskını gibi birçok olaya karşı alınacak önlemler ile ilgili bilgi veriyoruz. Ayrıca iş yerleri denetleyerek yangın emniyet raporları tanzim edilmektedir" ifadelerini kullandı.



  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı