Anahtar Kelimeler:

Mucit Bir Adam

Mucit Bir Adam

Toplam 400 TL`ye mal olan otomobil uzaktan kumanda ile çalışıyor, saatte yaklaşık 80 kilometre hız yapabiliyor.

Tamamını Kendisi Üretti

Kırıkkale`de elektrik tesisatçılığı yapan Haydar Bozkurt (27) isimli bir vatandaş kendi otomobilini kendi yaptı. Otomobilin tamamını hurdalıklardan topladığı malzemelerle yaptığını ifade eden Bozkurt, otomobilin motor kısmını 130 TL`ye, direksiyon kutusunu da 20 külah dondurma karşılığında temin etti. Tekerleklerinden, kornasına, aynasından direksiyonuna kadar tamamı 400`TL`ye mal olan otomobil, uzaktan kumanda ile çalışıyor, saatte 80 kilometre hız yapabiliyor. İlkokul mezunu olan Bozkurt, şimdilik tek kişilik olan otomobili geliştirmeyi düşünüyor.

Fikir Nasıl Ortaya Çıktı?

Otomobil yapma fikrinin nerden doğduğunu açıklayan Bozkurt, "Hep hayalimde bir otomobil vardı. Alma imkanım olmadığı için kendi otomobilimi kendim nasıl yaparım diye düşündüm. Bir gün hurdacının önünden geçerken bir motosiklet motoru gördüm. Önce motoru aldım. Ardında da yine hurdacılardan hurda profil ve demir malzemeler aldım. Evimde oluşturduğum mini atölyede başladım otomobili yapmaya. Yaklaşık bir haftada kendi otomobilimi yaptım. Bazı eksiklikleri var ama zamanla bu eksiklikleri gidererek geliştireceğim" dedi.

İlginç Bir Çalışma

400 TL`lik ilginç otomobilin görenlerin dikkatini çektiğini söyleyen Bozkurt, trafik polisi ile arasında geçen diyaloğun da espri konusu olduğunu ifade etti. Kendisini yolda çeviren polisin otomobil için teneke dediğini söyleyen Bozkurt, "Bir gün yolda gidiyordum. Bir polis arkadaş beni durdurdu. Sen mi yaptın bunu dedi.



  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli