Anahtar Kelimeler:

Sendika Bilgi Verdi

Sendika Bilgi Verdi

Kısa adı Koop İş olan, Türkiye Kooperatif, Ticaret ve Büro İşçileri Sendikası, Türk Metal Sendikası toplantı salonunda üyelerini bilgilendirdi.

Toplantı Yaptılar

Sendikanın Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Mesut Yıldırım, üyelere sendikal çalışmalar konusunda bilgi verdi ve “Sizlerin hakkını her platformda arıyoruz. Aramaya da devam edeceğiz. Sendikal haklarınız konusunda çalışmalarımız sürüyor” dedi. Sendika üyeleri, talepleri ve sıkıntıları konusunda yönetime bilgi verdi. Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Mesut Yıldırım’ın katıldığı toplantıda işçiler fikir alışverişinde bulundu.

Seminer Çalışması

5747 sayılı kanun gereğince Ankara, Gaziantep, Mersin, İzmir, Samsun, Kocaeli ve Adana İllerinde kapatılan Belde Belediyelerinden Milli Eğitim Bakanlığına geçiş yapan çalışanlar Koop-İş Sendikası çatısı altında örgütlenmelerini tamamladı. Kırıkkale ili ve ilçelerin de Milli Eğitim Bakanlığına geçiş yapan personelin örgütlenme çalışmaları devam ederken bilgilendirme kapsamında seminer düzenlendi.

Maaşların Durumu

3 ay içerisinde çalışmalarını tamamlayacaklarını belirten Şube Başkanı Yıldırım “Mahkeme denildiği zaman sonuca etki edemiyoruz. Mahkemenin sonuçlanması gerekir. Yetkiyi aldıktan sonra sizlerin adına sözleşmeyi tamamlayalım. Milli Eğitim Bakanlıktaki arkadaşlarımız için özellikle talebimiz oldu. Mahkemelik olan işyerlerinde işçi arkadaşlarımızın mağdur olmaması için kamu kurumları sözleşmeleri bitiminde uygulamalarını talep ettik.

Takip Ediyorlar

Milli Eğitim Bakanlığındaki süreç her ne kadar uzarsa uzasın mevcut sözleşmeniz bittiği anda kamu kurumunda belirtilen zam oranı direk maaşlarınıza yansıtılacak” dedi. Yıldırım, “Yetki alınıp sözleşme yapılıncaya kadar mağduriyetiniz minimum seviyeye çekilecek. Çok fazla uzayacağını düşünmüyoruz. Özlük haklarınızın tamamı kağıtlara döküldü fizibilitesi yapıldı. Şuanda biz hangi belediyeden geçen arkadaşımızın ne kadar maaş alması gerektiğini hepsini bizim servisimiz takip ediyor.

Kayıp Olmayacak

Burada sizlerin bir kaybı olmayacak. Sizlerin takip etmesine gerek yok biz zaten takip ediyoruz. Ücret konusundaki sıkıntılarınız bizlere geliyor. Ulaşamayan arkadaşlarımız var ise bizlere mail yolu ile de ulaşabilirler. Çok fazla sürmez en fazla 1-2 saat içerisinde size geri dönüş yapılır” diye konuştu.



  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu