Anahtar Kelimeler:

Baz İstasyonu Kalmayacak

Baz İstasyonu Kalmayacak

Bazı vatandaşların şikayeti üzerine gazetemizin dile getirdiği Camilerdeki baz istasyonları cemaati azalttı” başlıklı habere Kırıkkale il Müftülüğünden yanıt geldi

Müftülük Açıklama Yaptı

Konuyla ilgili camii derneklerine yazı gönderen il müftülüğü bundan sonra camilere baz istasyonu kurulmayacağı, kurulanlarında sözleşmelerinin bitmesini ardından kaldırılacağı bildirildi.  İl Müftü0lüğünden yapılan yazılı açıklamada “Son günlerde mahalli gazetelerde bazı camilerde cep telefonu baz istasyonlarının bulunmasından dolayı cami cemaatinin rahatsız olduğu ve bu camilerde cami cemaatinin sayısının düştüğü, vatandaşın bu isteklerinin göz ardı edilmediğine dair haberler yer almıştır.

Kaldırılıyorlar

Diyanet İşleri Başkanlığından alınan yazı gereği bundan böyle cami minarelerine cep telefonu baz istasyonları kurulmayacaktır. Kurulanlar ise ilgili GSM firması ile yapılan sözleşmelerin süreleri sona erdiğinde yenilenmeyecek ve istasyonlar ilgili GSM firması tarafından sökülerek iptal edilecektir. Konuyla ilgili cami derneklerine 21/09/2011 Tarihinde resmi yazı da yazılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu