Anahtar Kelimeler:

Terörün Sonu Geliyor

Terörün Sonu Geliyor

Kırıkkale'ye bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, 3 aydır meclisten uzak duran BDP'nin hiçbir şey kazanmadığını söyledi

Kırıkkale Ziyareti

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ilk olarak Kırıkkale Üniversitesine geldi. Atalay, Üniversite kampusu yakınından geçecek olan hızlı teren projesi hakkında yetkililerle fikir alışverişinde bulundu. Ardından, Kırıkkale Valiliğini ziyaret eden Atalay Vali Hakan Yusuf Güner ile bir süre sohbet etti. Cuma Namaz’ını merkez camiinde kılan Atalay, Cuma Namazı çıkışında esnafları ziyaret etti. Daha sonra AK Parti İl Başkanlığına geçerek basın mensupları ile toplantıya katıldı. Halkın milletvekillerini mecliste kendilerini temsil etmesi için seçtiğini ifade eden Bakan Atalay, BDP’li milletvekillerinin meclise gelmemelerinin tuhaf olduğunu söyledi.

Açıklamalar Yaptı

Atalay, “Biz bütün partilerin bütün milletvekillerinin çalışma mekanı olarak ülkenin meselelerini görüşme mekanı olarak meclis çatısını esas alıyoruz. Zaten meclise gelmemek tuhaftır. Çünkü seçilmiş milletvekilleri, millet git görev yaptı diye milletvekillerini seçti. Dolayısıyla onların meclise gelmesinden daha tabii bir şey olamaz. Şu üç aylık dönem onlara hiçbir şey kazandırmadı, bana göre çok şey kaybettirdi. Bu çerçevede meclisin yeni dönemine katılmasından memnun kalırız. Bütün partiler, bütün milletvekilleri ülkemizin meselelerini yoğun şekilde aynı çatı altında ele alırsa o kadar güçlü bir meclis olur.” dedi. 

Sonu Geliyor

Terörün son çırpınışları olduğunu açıklayan Atalay, “Şu anda güvenlik olarak çok ciddi çalışmalar içerisindeyiz. Hükümet olarak, devletin bütün kurumları olarak gerek yurt içinde gerekse yurt dışında önemli adımlar atılıyor. Yurt içi yurt dışı operasyonlarımız devam ediyor. Aynı zamanda da entegre bir strateji diye açıkladığımız terörle mücadelenin diğer boyutlarında çalışmalarımız sürüyor, daha da yoğunlaşacak. Vatandaşlarımız yönelik çalışmalarımız var. Terörün ve irtibatlı sorunlarını sona erdirmesine yönelik çalışmalarımız var. Biz şuna inanıyoruz. Artık bütün bu işlerin sonu geliyor. İnşallah bu önümüzdeki dönemde devletin bütün kurumları olarak bir kararlılık içerisinde bunu sona erdirme yönünde çok ileri çok ciddi adımlar atıyor ve atmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Toplumsal Katılım

Yeni anayasanın oluşmasında toplumsal katılımı çok önemli olduğunu söyleyen Atalay, mecliste gurubu bulunan partilerle Anayasa maddelerinin ayrıntılarını görüşmediklerini belirterek, “Bu süreci meclis başkanımız yürütüyor, her halde meclis başkanımız uzlaşma komisyonuyla ilgili teşebbüsü başlatacaktır ve partilerden komisyona üyeler isteyecektir. Komisyon toplandıktan sonra esas Anayasayla ilgili içeriye dönük çalışmalar olacaktır, bu yöntemi de onlar belirleyeceklerdir. Bize düşen iktidar partisi olarak bu konudaki çalışmaları desteklemek, seçim dönemi verilen yeni anayasa vadini hiç kimseye unutturmamak. İnşallah yeni anayasa 24. dönem meclise bu nasip olsun ve ilk defa Türkiye bu dönemde geniş toplum kesimlerinin de katıldığı bir Anayasayı yapsın.

Anayasa İçin Davet

Burada toplumsal katılımı çok önemli görüyorum. Sivil toplum kesimlerinin ve hatta reorganize olmamış kesimlerin düşüncelerini bir şekilde anayasa çalışmaları platformuna iletmesini önemli görüyoruz. Partiler olarak bunu da değerlendirdik. Biz AK Parti olarak sivil toplum kuruluşlarının Anayasa çalışmalarını dinliyoruz, onları da davet ediyoruz. Dileğimiz meclis bu yeni çalışma döneminde en önemli gündem maddesi olarak bu Anayasayı yürütsün.” dedi.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu