Anahtar Kelimeler:

Kurs Tamamlandı

Kurs Tamamlandı

Kırıkkale'de kış döneminde Kur'an Kurslarında görev yapacak olan personele İl Müftülüğü tarafından eğitim semineri verildi. Personele din öğretimi yolları ve yöntemleri anlatıldı…

Eğitim Çalışması

İl Müftülüğünden konuyla ilgili olarak şu açıklama yapıldı: “Kırıkkale’de faaliyet gösteren Kur’an Kurslarında 03 Ekim 2011 tarihinde eğitim ve öğretime başlanacağından ötürü Kur’an Kursu hizmetlerinin planlandığı gibi gerçekleştirilmesi, etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi için Kur’an Kursu hizmetlerinde görev alacak personelin motivasyonlarını artırmak ve yeni eğitim ve öğretim yılı başında ilimiz merkez ve ilçelerinde görev yapan Kur’an Kursu Öğreticilerine yönelik 3 günlük Pedagojik Formasyon ve Eğitim Öncesi Uyum (Motivasyon) programı düzenlendi. “Kur’an Kursu Öğreticileri Din Öğretimi Formasyon Programı” düzenlendi. 21 -23 EKİM 2011 tarihlerinde gerçekleştirilen seminere 45 Kur’an Kursu Öğreticisi katılmıştır.

Hangi Konular

Düzenlenen seminerde Eğitim Uzmanı Şaban Karaköse “Çocukluk ve Gençlik Dönemleri Din Öğretimi”, Diyanet İşleri Başkanlığı Manisa Eğitim Merkezi Müdürü Kurra Hafız Osman Egin “Kuranı Kerim Öğretim Teknikleri”, Ankara Üniversitesi ilahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recai Doğan “Din Öğretimi Yöntemleri” Rize Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Koç “Din Eğitiminde Etkili İletişim”, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Köylü “Yetişkinlik Dönemi Din Eğitimi”, Psikolok Danışman  Rukiye Karaköse “Kuran Kurslarında Psikolojik Danışma ve Rehberlik” konularında katılımcılara bilgiler vermişler ve sunumlar yapmışlardır.

Açıklama Yaptı

21 Eylül Çarşamba günü İl Müftüsü Bekir Ggrek’in açılış konuşmasıyla başlayan seminer 23 Eylül Cuma günü kapanış konuşmasının ardından katılımcılara “Katılım Belgeleri”nin verilmesiyle sona ermiştir. Seminer açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Bekir Gerek il merkezinde 25, İlçelerde 12 olmak üzere toplam Müftülüklere bağlı eğitim ve öğretim yapan 37 Kur’an Kursu bulunduğunu ve 45 kişinin Kuran Kursu Öğreticisi olarak görev yaptığını bildirdi. Müftü Gerek, kış dönemi Kur’an Kurslarının Eğitim ve Öğretimin 03 Ekim 2011 tarihinde başlayacağını ve kayıtların devam ettiğini bildirerek eğitim ve öğretimin 2012 Haziran ayında sona ereceğini ifade etmiştir.

Toplumu Aydınlatmak

Kur’an Kurslarının toplumu din konusunda doğru aydınlatılmasında, Kur’an’ın ve anlamının, itikat, ibadet ve ahlakın öğretilmesinde çok önemli görevler ifa ettiğini vurgulamıştır. Bu eğitim ve öğretimin daha başarılı bir şekilde yürütülebilmesi için bütün Kuran Kursu Öğreticilerine yönelik bu seminerin düzenlendiğini, Türkiye’de din eğitimi alanında sahasının uzmanı olan görevlilere bu seminerin verdirildiğini, bu eğitimden sonra Kuran Kursu Öğreticilerinin daha başarılı olacaklarına inandığını bildirmiştir. Seminere katılan Kur’an Kursu Öğreticileri semineri düzenleyenlere teşekkür ederek bu tür seminerlerin daha uzun süreli düzenlenmesini, seminerin çok faydalı geçtiğini ifade etmişlerdir.”



  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli