Anahtar Kelimeler:

Kadın Dayanışması

Kadın Dayanışması

Kadın Dayanışma Vakfı tarafından kadınlarla ilgili engellerin kaldırılmasına yönelik bazı illerde çalışma yapılacak. Bu illerden biri de Kııkkale olacak

Toplantı Yapıldı

Kadın Dayanışma Vakfı tarafından düzenlenen ‘Kadın Örgütlerinin Engelli Kadınlarla İlgili Farkındalıklarının Arttırılması Projesi’ toplantısı, Nevşehir Üniversitesi Engelsiz Üniversite Birimi temsilcileri ile gerçekleştirildi. Toplantıda Engelsiz Üniversite Biriminin çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Ana Hedef Ne?

Ana hedefi, kadın örgütlerinin konu ile ilgili farkındalıklarının arttırılması yolu ile engelli kadınların güçlendirilmesine katkıda bulunmak olan projenin koordinatörü Ezgi Sarıtaş ve Atölye Eğitimcisi Gülay Oskay toplantı öncesi Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç`ı makamında ziyaret etti.

Kırıkkale’de Çalışma

Ziyarette Sarıtaş, Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç`a proje hakkında bilgiler sundu. Toplantıda, Çankırı, Eskişehir, Kırıkkale ve Nevşehir`deki kadın örgüt ve grupları ile konuya ilgi duyan bağımsız kadınların toplumsal cinsiyet temelinde engellilik, engelli kadınların hakları, sorunları ve engelliliğe hak temelli yaklaşım çerçevesinde yapılabilecekler konularında farkındalıklarının arttırılması ile ilgili hedefler ele alındı.



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli