Anahtar Kelimeler:

Tmo'ya 140 Bin Ton Hasat

Tmo

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale'de de hasat sezonu çoktan kapandı. Toprak Mahsulleri Ofisi bu yıl 9 noktada alım yaptı ve 140 bin ton civarında alım gerçekleştirdi.

72 Bin Ton Emanet
Kırıkkale’de geçen yıl olduğu gibi bu yıl da hububat rekoltesi iyi oldu. Toprak Mahsulleri Ofisi verilerine göre, rekolte geçen yıla oranla iyi. Kurumdan edinilen bilgiye göre, toplam 140 bin tona yakın alım gerçekleştirildi. TMO’nun 45 bin 900 ton buğday, 21 bin 200 ton da arpa alımı yaptığı kaydedildi. 72 bin ton civarında da emanet alımı oldu. Alım yapılan hububatın yarısı kuruma emanet olarak bırakıldı.

9 Noktadan Alım
Bu yıl rekolte iyi ancak aşırı yağışlardan ötürü ürünün proteğin değerinde biraz düşüş gözleniyor. Bunun en önemli sebebi hububatın hasat edilmeden önce kurumuş halde iken yağış görmesi. Bu durum üründeki proteğin değerini biraz azaltıyor. Ancak buna rağmen yine de ürün değeri yüksek oldu. TMO ekipleri 9 noktada alım gerçekleştirdiler. Kırıkkale merkez, şube olarak hizmet verdi. Merkez dışında Balışeyh, Keskin, Çerikli ve Karakeçili ajans olarak çalıştı. Çelebi, Delice, Balışeyh ve Kalecik ise ekip olarak çalışma yürüttü. Personelin sezon boyunca büyük bir özveri ile ve mesai gözetmeksizin çalışma yaparak çiftçilere yardımcı olmaya çalıştığı belirtildi.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı