Anahtar Kelimeler:

VALİ GÜNER:Bekarlarınızı Evlendirin, Nüfus Artsın

VALİ GÜNER:Bekarlarınızı Evlendirin, Nüfus Artsın

Hakan Yusuf Güner, Karakeçili İlçesi`nde yöneticiler, muhtarlar ve ilçe sakinlerinin katılımıyla değerlendirme toplantısı yaptı. Ziyaret sırasında bekar olduğu Kaymakam Duran Kalkan`a evlilik tavsiyesinde bulunan Vali Güner, "Biz sözü mideden söylemeyiz, delikanlıca sözümüzü tutarız. Bekarlarınızı evlendirin, nüfusunuzu artırmaya çalışın" dedi.

Karakeçili Kaymakamlık binasına giden Vali Güner, sağlık, eğitim, asayiş ve ibadet hizmetlerinin gerçekleşme oranının son derece sevindirici olduğunu söyledi. İl Özel İdare ve Belediye tarafından uygulanan projelerde önemli mesafe katedildiğini belirten Vali Güner, muhtar ve halkın yeni taleplerinin de dikkate alınacağını söyledi. Halka hizmetin Hakk`a hizmet olduğunu belirten Vali Güner, "Bizim hizmet modelimiz budur. Sorunları inceler, yazar, takip eder ve hallederiz. Takip etmeyenlerin de hakkında gerekeni yaparız. Benim ekibimde bulunan tüm amir ve idarecilerin çalışma sitili bu şekildedir. Halka hizmet etme şerefini tatmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Karakeçilinin bulunduğu coğrafi konum itibariyle önemli kavşak noktası olduğunu vurgulayan Vali Güner, "Karakeçili İlçesi`nden geçecek olan Konya-Kulu yolu, Karadeniz ve Akdeniz`i birbirine bağlayan İç Anadolu`nun en önemli geçiş noktalarından biri olacaktır" dedi.

Vali Güner, Karakeçili`nin süt üretimi ve besiciliğe çok uygun bir ilçe olduğunu ve bu sektörde gelişimi için gereken desteğin verileceğini de belirtirken, hayvançılıkla uğraşan çiftçilere çağrıda bulunup, "Gelin Karakeçili et sektöründe lider olsun. Yatırımızı hayvancılıktan yana kullanın" dedi.

Ziyaret sırasında bekar olduğu öğrenilen Kaymakam Duran Kalkan`a evlilik tavsiyesinde de bulunan Vali Güner, "İlçelerimizde evlenenlere destek olun. Gençler evlenirken gelinlik ve düğün masrafları gibi giderleri için yardımcı olun. Bekarları evlendirin, nüfusunuzu artırmaya çalışın" dedi. Vali Güner, Kaymakam Kalkan`a ise `biran önce evlenmelisin` diye öneride bulundu.

Vali Güner ilçedeki ziyaretinin ardından örnek köy seçilen Sülübük`te öğle yemeği yedi. Örnek köy sayısının 7`ye çıkarıldığını, bu sayıyı 17`lere, 27`lere çıkarmanın hedefinde olduğunu da belirten Vali Güner, İl Özel İdare`nin bu yöndeki çalışmalarına hızla devam ettiğini kaydetti. Vali Güner yapımı devam eden Konya-Kulu yolunda incelemelerde bulundu.



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu