Anahtar Kelimeler:

Hayvanlar Yardım Bekliyor

Hayvanlar Yardım Bekliyor

Kırıkkale`nin Keskin İlçesi`nde bulunan Hayvanat Bahçesi`nde barınan hayvanlarıdan bir kısmı yeterli beslenememe ve hastalık nedeniyle ölümle pençeleşiyor.

Belediyeye ait Karıştıran Piknik alanı içinde bulunan hayvanat bahçesindeki hayvanların birçoğunun çalındığı belirtilirken, aç kalıp zayflayanlarla birlikte hastalananların ölümle pençeleştiği gözlendi. Hayvan bakıcısı Ergün İlgül, "Ben hayvanların bakımı ile sorumluyum. Veteriner değilim ki hastalıkları ile uğraşayım. Hasta olan hayvanlarla ilgili yetkili yerlere bilgi verdik. Belediyenin ve kendi imkanlarımla topladığımız ekmek, et ve kemik parçaları ile hayvanların karınlarını doyurmaya çalışıyorum" diye konuştu.

Keskin Belediyesi tarafından Karıştıran mevkiinde 2000 yılında hizmete açılan ve içinde çeşitli türde yüzlerce hayvanın bulunduğu hayvanat bahçesi adeta kaderine terkedilmiş durumda. Bölgeye piknik için gelen vatandaşlar, aç kalıp, zayıflayan, hastalık nedeniyle ölümle burun buruna kalan hayvanların bu durumunu görünce içleri burkuluyor. Sayılarının giderek azaldığı hayvanat bahçesindeki hayvanlardan devenin açlık nedeniyle zayıfladığı, Ayı`nın ise felç olup yerinden kalkamadığı gözlendi. Kafes içinde bulunan kartal ve şahinlerin tüylerinin döküldüğü, koyun ve keçilerin ise gelişme göstereceği yerde hastalıktan giderek zayıflayıp, bakımsız kaldıkları ortaya çıktı. Burada barınan geyik, güvercin, kedi, köpek, tavuk, horoz ve Sülün gibi hayvanların da yetersiz bakım nedeniyle çaresiz kaldıkları öne sürüldü.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli