Anahtar Kelimeler:

Emekliler Eylemsel Eşitlik İstiyor

Emekliler Eylemsel Eşitlik İstiyor

İşçi Emeklileri Cemiyeti tarafından intibak yasası hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Türkiye İşçi Emeklileri Hukuk Danışmanı Avukat Cafer Tufan Yazıcıoğlu, `Emekliler hukuksal değil eylemsel eşitlik istiyorö dedi.

Kızılkanat Düğün Salonu`nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına yüksek katılım gerçekleşti. İşçi Emeklileri Cemiyeti Başkanı Basri Keskin, intibak yasasının her siyasi platformda dile getirerek emeklilerin verdiği gücü sonuna kadar kullandığını söyledi. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay aracılığıyla konuyu Başbakan Erdoğan`a, bunun yanında mitinglerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`na bizzat ulaştırdığını ifade eden Keskin, `Genel merkezimizin çizgisi etrafında tüm siyasilerle görüşüldü. 7 yıllık çalışma sürecinin ardından yasa artık Başbakanımızın masasındadırö diye konuştu.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan Türkiye İşçi Emeklileri Hukuk Danışmanı Avukat Cafer Tufan Yazıcıoğlu, her gelen hükümetin yasa içinde değişikliler yaptığını ve durumun içinden çıkılmaz bir hal aldığını söyledi. Yazıcıoğlu, eşitsizliklerin asıl nedeni olarak Anayasa mahkemesini gösterdi. Emeklilerin hukuksal değil eylemsel eşitlik istediğini vurgulayan Yazıcıoğlu, yasanın kademe kademe şeklinde hayata geçirileceğini söyledi. Yazıcıoğlu, `700 bin üyesiyle Türkiye`de ve Avrupa`da en büyük Sivil Toplum Kuruluşu olan İşçi Emeklileri hükümete güveniyor. Yasa Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızın önünde. Başbakanımıza güveniyoruzö dedi.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu