Anahtar Kelimeler:

400 KADIN İŞİNİN PATRONU OLDU

400 KADIN İŞİNİN PATRONU OLDU

Valiliği, pozitif ayrımcılık uygulaması çerçevesinde kadınlara `mikro kredi` veriyor.

Kadınların ev ekonomisine katkıda bulunmalarını ve kendi işinin patronu olmalarını sağlamayı amaçlayan projeye Kırıkkaleli bayanlar büyük ilgi gösteriyor. Geçen yıl mayıs ayında başlatılan Türkiye Grameen Mikro Kredi Programı, Kırıkkale Valiliği ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı`nca (TISVA) ortaklaşa yürütülüyor. 600 başvurunun yapıldığı programdan bugüne kadar 400 kişi yararlandı. Türkiye Grameen Mikro Kredi Programı Kırıkkale Şubesi bugüne kadar 295 bin TL kredi kullandırdı.

1000 TL`LİK KREDİ 46 HAFTADA GERİ ÖDENİYOR Kredi için ilk defa başvuran kadınlara en yüksek meblağ olarak 1000 TL verilebiliyor. Bu miktarda kredi kullananlar, geri ödemesini 46 haftada tamamlıyor. Üyelikte bir yılını dolduranlara 2000 TL ve üzeri kredi verilebiliyor. Dükkan açmak isteyen ya da kendi adına dükkanı olanlara girişimci kredisi verilebiliyor. Mikro kredi kullanacak kadınlara krediden nasıl yararlanacakları konusunda haftada 5 gün 45 dakikalık bir eğitim veriliyor. Program kapsamında Temel Kredi, Girişimci Kredisi, Eğitim Kredisi, Mikro Sera Kredisi ve Mücadeleci (dilencilere verilen) olmak üzere beş türlü kredi veriliyor.

VALİ GÜNER: PROJE BİZİM İÇİN ÖNEMLİ Kırıkkale`deki projelere önem verdiklerini dile getiren Vali Hakan Yusuf Güner, "Kırıkkalemiz için hazırlanan güzel projelerimiz var. Mikro kredi Türkiye`de birçok ilde uygulanmakta. Kırıkkale`de ilk defa bu tür bir uygulama yapılacaktır. Bu proje uygulamaları bir kurumda uygulanan bir proje değil. Bu projeden istifade edecek olan fakir vatandaşlarımız olacaktır. Bu da bizim için çok önemlidir" dedi.



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu