Anahtar Kelimeler:

FIRINCI ESNAFI BİLGİLENDİRİLDİ

FIRINCI ESNAFI BİLGİLENDİRİLDİ

Kırıkkale Tarım Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesince, Kırıkkale'de bulunan fırın işletmecilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi. Fırıncı esnafı ekmek tebliği uygulamaları ile ilgili bilgilendirildi.

USULÜNE UYGUN SATIŞ

Toplantıda, tüketicinin yanıltılmaması ve yanlış anlamalara mahal verilmemesi için “Gıda Maddelerinin Genel Etiketleme Ve Beslenme Yönünden Etiketleme Kuralları Tebliğine” uyulması bildirildi. Satışa sunulan ekmek ve ekmek çeşitlerinin ayrı reyonlarda usulüne uygun olarak etiketlenip satışa sunulması gerektiği anlatıldı. Ekmek ve ekmek çeşitlerinin üretiminde yukarıda anılan mevzuata uyulması gerektiği vurgulanmış, bunun yanında ekmeğin satış fiyatının belirlenmesinin ilgili meslek odaları ve kurumların uhdesinde olduğu ancak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz fiyat belirlemede yetki ve sorumluluğu bulunmadığı açıkça belirtildi.

 

ALO 174’Ü ARAYIN

Yapılan toplantıda tebliğin ilgili hükmüne uyulması hakkında bilgilendirme yapılıp 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu gereği idari ve cezai yaptırımları hakkında esnaf bilgilendirildi. Yukarıda izah edilen mevzuata aykırı davranan işletmeler hakkında 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu gereği idari ve cezai işlem yapılacağı bildirildi. Bütün bu çalışmalarıa rağmen zaman zaman olumsuzlukların yaşandığı da söylendi. Böyle olumsuzluk olması durumunda olaya tanık olanların Alo 174 Gıda Hattına 7 gün 24 saat durumu bildirip, olumsuzluğun çözümüne katkı yapmaları bir vatandaşlık görevi olduğu bildirildi.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu