Anahtar Kelimeler:

Dert Ve Sıkıntılarınızı Dinlemeye Geldik

Dert Ve Sıkıntılarınızı Dinlemeye Geldik

Hem vatandaşların sorunlarını dinleyen hem de geçen yıl kayıta alınan şikayetlerin denetimi için dün Sulakyurt’a giden Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Vali Güner “Sulakyurt ilçesine görev süresi içerisinde 5-6 kez geldik. Sizin dert ve sıkıntılarınızı dinlemeye geldik. Derdiniz varsa dinlemeye ve çözümüne yardımcı olmaya geldim” dedi.

BİR ÖĞRETMENİN ÖĞRENCİLERİ İÇİN İSTEĞİ

Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner ilçe ziyaretlerini tüm hızıyla sürdürüyor. Dün Sulakyurt İlçesine giden Vali Güner, burada yaptığı incele ve denetimleri sonrasında ilk olarak 16 derslikli yeni yapılan Sulakyurt Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nu ziyaret etti. Burada okulun ihtiyaçları ile ilgili öğretmenlerle sohbet eden Güner, gerekli talimatları vererek okulun ihtiyaçlarını giderilmesini istedi. Sulakyurt Cumhuriyet İlköğretim Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni Rıdvan Kır, Vali Güner’den beden eğitimi araç ve gereklerini talep etti. Vali Güner ise bunların küçük ihtiyaçlar olduğunu belirterek, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker’e talimat verdi ve tüm araç gereçlerin tahsisini istedi.

 

BİRAN ÖNCE HALLEDİLSİN

Okul öğretmeni için bunların büyük ihtiyaç olduğunu belirten Güner, “Bizim bunları halletmemiz çok kolay. Ama öğretmen için bunlar büyük sorun. Sizler bu türlü ihtiyaçlarınızı bize acilen ulaştırın. Bürokrat olarak sorun istemiyorum. Pazartesi günü bu okulun beden eğitimi araç gereçleri burada olacak. Öğretmenimiz heyecanlı biran önce halledilsin” dedi. Daha sonra öğretmenler ile sohbet eden Güner, kısa süre sonra okuldan ayrıldı.

 

TALEPLERİN YÜZDE 70’İ GERÇEKLEŞTİ

Ardından tüm birim amirlerinin katıldığı toplantı düzenlendi. Sulakyurt Belediye binasında düzenlenen toplantı da İl Koordinasyon Kurulu Uzmanı Mustafa Duman geçen yıl kayıt altına alının şikayet ve dilekleri okudu. Daha sonra Vali Güner, bu şikayet ve isteklerin bir yıl içinde hemen hemen yüzde 70’nin gerçekleştiğini söyledi. Toplantıda söz alan Sulakyurt Belediye Başkanı Ali Şahin, Vali Güner’e iki konuda teşekkür etti. Şahin, “Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nun yapılması için vermiş olduğu destek için teşekkür ederiz. Okulun yapılmasında ve ödeneğinin tahsisi konusunda sayın valim sizin büyük emekleriniz var. Çok önemli katkılarınız oldu” diye konuştu.

 

BELEDİYELER 14 TRİLYONDAN KURTULDU

Vali Güner’in ilçe için önemli katkıları olduğunu dile getiren Başkan Şahin, 6111 sayılı yasa kapsamında belediyelerde çalışan personelin diğer kurum ve kuruluşlara geçişinin   sağlanarak belediyelerin maddi anlamda ferahlatıldığını söyledi. Ardından belediyelerden milli eğitime geçen işçiler, Vali Güner’e teşekkür ederek çiçek takdim etti. Güner, geçiş sisteminde Kırıkkale genelindeki belediyelerin toplam 14 trilyon kaybının önüne geçildiğini vurguladı.

 

5-6 KEZ GELDİM

Vatandaşın kendisi ve devlet için önemli olduğunu belirten Güner, onların dertlerinin çözülmesinin de görevleri olduğunu bilerek, bu amaçla bu tip toplantı ve değerlendirmelerin yapıldığını dile getirdi. Muhtarlara ve Sulakyurtlulara seslenen Vali Güner “Sulakyurt ilçesine görev süresi içerisinde 5-6 kez geldik. Sizin dert ve sıkıntılarınızı dinlemeye geldik. Derdiniz varsa dinlemeye ve çözümüne yardımcı olmaya geldim. Halkın hizmetkarı olma anlayışı içerisinde hizmetlerimiz yürütülüyor.” dedi.

 

2010’UN SORUN VE TALEPLERİ ELE ALINDI

Vali Güner, Kasım 2010 tarihinde Belediye Başkanları ve Muhtarlar tarafından kendisine 11 adet sorun ve talebin iletildiğini belirterek bunların hepsine konuyla ilgili cevapların verilmiş olduğunu ve iletilen sorunların halledilmesi gerekenlerinin büyük bir kısmının halledildiğini söyledi. Güner, Faraşlı, Alişeyhli, Çevrimli, Deredüzü, Akkuyu köy muhtarlarını dinleyerek taleplerin yerine getirilip getirilmediğini sordu. Muhtarlar bir önceki toplantıda dile getirilen sorunlarla yakından ilgilenildiğini söylediler. Vali Güner daha sonra söz almak isteyen Mahalle muhtarlarına söz vererek sorun ve taleplerini dinledi.



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu