Anahtar Kelimeler:

3 Ameliyat Geçirdi,

3 Ameliyat Geçirdi,

Kırıkkale`de bir benzin istasyonunda pompacı olarak çalışan evli 2 çocuk babası 30 yaşındaki Cemali Savaş, geçirdiği 3 cerrahi operasyon sonucunda 140 kilodan 10 ayda 55 kiloya düştü. 85 kilo veren Savaş, artık işine koşarak gidebildiğini belirtti.

Kırıkkale`nin Yuva Mahallesi`nde oturan Cemali Savaş, kronik bir rahatsızlık olan `Morbitobezite` hastalığına yakalanarak, sürekli kilo almaya başladı. 140 kiloya ulaşan ve kiloları nedeniyle evinden çıkmakta zorlanan Savaş hastaneye başvurdu. 10 ayda 3 ameliyat geçirip 85 kilo zayıflayan Savaş 55 kiloya düştü. Bir benzin istasyonunda pompacı olarak çalıştığını belirten Savaş, şimdi hayata yeniden bağlandığını belirtti.

`Kilolu Günler Fotoğraflarda Kaldı`

Ailesi ve arkadaşlarının desteğiyle ikinci baharını yaşadığını belirten Cemali Savaş, "Eski günlerim sadece fotoğraf karelerinde kaldı. Benim bugünlere gelmeme vesile olan doktorlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Ameliyat öncesi görünüm ve sağlık açısından zor günler geçirdiğini belirten Savaş, "Yürümekte ve çalışmakta zorlanıyordum. 140 kilodayken göbek ve ayaklarımda yaralar oluyor, ağrısından duramıyordum. Uyku bozukluğu ve sürekli baş ağrısı oluyordu. 10 aylık tedavi süresince 3 kere ameliyat oldum. Sağlığıma kavuştum, şimdi çok mutluyum" diye konuştu.

Oğlunun 140 kiloken nefes alıp vermekte zorlandığını ve rahat haraket edemediğini belirten anne Sevgi Savaş da, "Bu duruma oğlum çok üzülürdü. Şimdi ailece çok mutluyuz" dedi.

Eşi Fatma Savaş ise, "Ben de onunla birlikte zor günler geçirdim. Ayakları sürekli yara oluyordu. Nefes alıp vermekte zorlanıyordu. Onun bu durumuna ben de çok üzülüyordum. Şimdi ise onun adına çok seviniyorum" diye konuştu.

 



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli