Anahtar Kelimeler:

Hasta Yakınını Bilgilendirme Birimi Kuruldu

Hasta Yakınını Bilgilendirme Birimi Kuruldu

Yüksek İhtisas Hastanesi tarafından yoğun bakım ünitesine hasta yakını bilgilendirme birimi kuruldu.

Kurulan birimi Sağlık Bakanlığı`nın `Sağlıkta dönüşüm` programı çerçevesinde uygulandı. Birimde yoğun bakım sorumlu hekimi, sağlık memuru ve hemşire görev yapacak. Yoğun bakıma gelen hastalar, derhal takibe alınarak panik ve telaş içerisinde olan hasta yakınını düzenli bilgi verilecek. Ayrıca hastane yönetimi yoğun bakıma ünitesine kamera yerleştirerek, hastaların görüntülerini yakınlarına televizyondan seyrettiriyor. Uzman doktor ve yoğun bakım sorumlu hekimi izniyle hasta yakınları belli saatlerde 5 dakika hastayla görüşme imkanı sağlanıyor.

Yoğun bakıma kaldırılan hastalar hakkında anında bilgi verilmesinin güzel bir uygulama olduğunu söyleyen hasta yakını Veysel Şirin, "Uygulamadan dolayı Başhekim Osman Acar`ı kutluyorum." dedi. Yapılanların güzel bir hizmet olduğunu ifade eden Kızıldere Köyü Muhtarı İlyas Karakaya da hastanenin çalışmasını beğendiğini söyledi.

Yoğun bakım ünitelerinin insan hayatının pamuk ipliğine bağlı olduğu yerler olduğunu belirten Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Osman Acar, "Ünitenin önünde bekleyen insanlara söylenecek bir söz, ya mutlu eder, ya da karamsar hale dönüştürür. Bizler de insanlarımızı mutlu etmek için çabalıyoruz." diye konuştu. Yeni uygulamayla birlikte hasta yakınları ve sağlık personeli arasında olumlu bir duygusal yakınlık sağlanacağını ifade eden Acar, "Bizler vatandaşlarımız için her gün daha iyi ne yapabiliriz diye düşünüyoruz. Bakanlığımızın imkanlarını etkili ve verimli kullanarak vatandaşlarımızı memnun etmeye çalışıyoruz. Unutmayalım ki, insan sağlığından ve insan hayatından daha değerli bir şey yok. Vatandaşlarımız her şeyin en iyisine layık. Onlara hizmet bizlere tarifi imkansız mutluluk veriyor." şeklinde konuştu.



  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli