Anahtar Kelimeler:

Öğrenciler Terörü Protesto Etti

Öğrenciler Terörü Protesto Etti

Liseli öğrenciler, Hakkari`de yaşanan terör saldırılarını protesto etti.

Cumhuriyet Meydanı`nda düzenlenen protestoya yüzlerce öğrenci katıldı. Protesto öncesi cep telefonuyla mesajlaşarak meydanda toplanan öğrencilere vatandaşlar da destek verdi. Bu sırada bazı kız öğrenciler gözyaşlarını tutamadı. Meydandaki programın ardından slogan atan öğrenciler, Zafer Caddesi`nde de eylemlerini sürdürdü. Yürüyüş sırasında trafik bir süre aksadı. Öğrenciler tekbirler eşliğinde, `Türk-Kürt kardeştir PKK kalleştir, kahrolsun PKK`, `Şehidim hakkını helal et bize`, `vatan sana canım feda`, ` PKK hesap verecek` sloganları attı.

Grup adına konuşan öğrenci Erdoğan Keskin, Türk milletinin acısının büyük olduğunu ifade etti. Keskin, terörü kınamak için yapılan protestoyu öğrenciler olarak kendilerinin düzenlediklerini belirterek, artık bu acılara bir son verilmesini istediklerini söyledi. Keskin, Türkiye Cumhuriyeti`ni kimsenin bölmeye gücünün yetmeyeceğini belirterek, "Bizler de şehit olmaya hazırız. Dünya durdukça Türk milleti her zaman var olacak." dedi. Yaklaşık bir saat süren eylem olaysız sona erdi.

Bunun yanında Kırıkkale esnafı terörü kınamak amacıyla işyerlerine bayrak asmaya başladı. Kırıkkale Ülkü Ocakları Başkanlığı da terörü lanetleyen bir yürüyüş düzenledi.

Öte yandan önümüzdeki hafta Cumhuriyetin kuruluşunun 88. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında yapılacak olan `3. Dinek Dağı Cumhuriyet Şenlikleri` iptal edildi.



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu