Anahtar Kelimeler:

MELEK GİRMEZE VELİ KORKMAZ GİRDİ

MELEK GİRMEZE VELİ KORKMAZ GİRDİ

Bir süredir şikâyet konusu olmaya başlanan konsomatris çalıştıran ve çevresinde rahatsızlık oluşturan birahaneler Kırıkkale Belediyesi encümen kararıyla mühürledi. 3 yıl öncesine kadar birahanelerde konsomatris çalışmazken, 3 yıldır halkın canına tak diyen olaya belediye nihayet el koydu. Çalışma bazı vatandaşlar tarafından Belediye Başkanı Veli Korkmazın hayırlı bir iş yaptığı" şeklinde yorumlandı.

BELEDİYE HAREKET GEÇTİ

Kırıkkale`de şehir merkezinde sürekli şikâyet konusu olan Emniyet güçlerinin alanı içerisinde olmadığı için tutanaktan ileriye gidemediği şehir merkezindeki birahaneler konusunda Kırıkkale Belediyesi harekete geçti. Emniyetten gelen tutanakların ardından harekete geçen Kırıkkale Belediyesi encümen kararıyla merkezde bulunan, konsomatris çalıştıran ve canlı müzik yapan 12 birahaneyi mühürledi. Birahanelerin ruhsata aykırı faaliyette bulunmalarından kapatıldığı belirtildi.

PARA CEZASI KESİLDİ

Özellikle Melek girmez sokak diye tabir edilen caddeye beraberinde emniyet güçleriyle giden Zabıta Ekipleri işlemlerini yaparak ruhsata aykırı harekette bulunan işyerlerini mühürledi. 3 ile 10 gün arasında mühürlenen 12 işyerine 500 ile 1500 TL arasında para cezası kesildiği belirtildi. Süre bitiminde işyerlerinin ruhsata aykırı hareketlerinin devam etmesi durumunda yine para cezası ve kapatma işlemi yapılacağı belirtiliyor.

ŞEHİR DIŞINA TAŞINSIN

Çevrede bulunan bir kısım esnaf ve vatandaşlar yapılan işlemi yerinde bulduğunu belirtti. Kimi vatandaşlar Belediye Başkanı Veli Korkmazın hayırlı bir iş yaptıgını söylediler, kimi esnafta "Son zamanlarda konsomatris çalıştıran işyeri sayısında artış olmuştu. İşyerimize yakın olduğu için huzursuz oluyorduk. Bir yandan alkol almayın diyoruz, diğer taraftan konsomatris çalıştıran işyerlerine izin vererek gençlerimizi teşvik ediyorduk. Mühürleme çalışması yerinde oldu. Umarız bu tür işyerleri şehir merkezi dışında bir yere çıkartılırda rahat bir nefes alırız" diye konuştular.



  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli