Anahtar Kelimeler:

Bıçaklar, Kurbanlıklar İçin Bilendi

Bıçaklar, Kurbanlıklar İçin Bilendi

Kurban Bayramı`nın yaklaşmasıyla birlikte bıçak bileyicileri tezgahlarını kurarak beklemeye başladı.

Kırıkkale`de bıçak bileyerek geçimini sağlamaya çalışan esnaf, son yıllarda işlerinin düştüğünü söyledi.Bayramla birlikte bıçak bileyenlerin sayısının çoğaldığını ifade eden bileyiciler, biley taşını eline alan vatandaşların kapı önlerinde bıçak bilediğini belirtti.

Geçimini bıçak bileyiciliği yaparak sağlamaya çalışan Mustafa Aktuğ, önceki yıllarda Kurban Bayramı`nda bıçak biletmek isteyen vatandaşların, tezgâhının önünde uzun kuyruklar oluşturduğunu, son yıllarda işlerinin kesildiğini söyledi.

Mesleği, dedesinden öğrendiğini açıklayan Aktuğ, "Son yıllarda ekonomik sebeplerden kaynaklanan sorunlardan olsa gerek, işlerimiz çok düştü. Her sene bir önceki seneyi arar olduk. Sürekli müşterilerim olan bazı vatandaşlarımız kurbanlık alamadıkları için bıçaklarını biletme ihtiyacı hissetmiyorlar. Bu da bizim işlere olumsuz olarak yansıyor." dedi.

Sözlerinin sonunda Aktuğ, işlerinin bu şekilde gitmeyeceğine inandığını, insanların refah seviyesinin arttığını ve buna bağlı olarak kurban alanların sayısının fazlalaşacağına inandığını kaydetti.



  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli