Anahtar Kelimeler:

Çiftçilere Makine ve Damızlık Desteği

Çiftçilere Makine ve Damızlık Desteği

Tarım Bakanlığı tarafından Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, Kırıkkale Tarım Müdürlüğü tarafından çiftçilere alet ve makine ile damızlık koç dağıtımı yapıldı.

Vali Hakan Yusuf Güner, Tarım İl Müdürlüğü tarafından yapılan arıcılık ve sera kurslarını da gezerek incelemelerde bulundu. Kırıkkale`de Köylüye bir yıl içerisinde 30 milyon liralık hayvancılık, tarım ürünleri ve alet konusunda destek sağlandı. Programa Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Tarım İl Müdürü Ekrem Şener, Kırıkkale Vali Yardımcısı ve Bahşılı Kaymakamı Elif Nur Bozkurt Tandoğan, Keskin Belediye Başkanı Yard. Doç. Dr. Bayram Sakallı ve çok sayıda çiftçi katıldı. Programda çiftçilere koç dağıtımı yapıldı.

Çiftçilere sağlanan alet, makine, hayvan ve mahsul destekleriyle köylünün refah seviyesinin artırıldığını ifade eden Vali Güner, dağıtımın devlet tarafından yapılmasının çiftçiyi güçlendirdiğini, bu sayede de karşılıklı anlaşmazlıkların son bulunduğunu söyledi. Bu dağıtımlardan il genelindeki 20 bin çiftçinin yararlandığına dikkat çeken Güner "Bu çalışmalar ülke geneline örnek teşkil etsin." dedi.

İldeki çiftçilere çağın gereklerine uygun tarım alet ve makineleri ile donatılarak, tarımsal üretimdeki verimliliği artırmak ve kaliteyi iyileştirmeyi amaçladıklarını ifade eden Tarım İl Müdürü Ekrem Şener ise, "Tarımsal sanayi yatırımları da yüzde 50 hibe şeklinde desteklenmektedir. Müdürlüğümüz son 4 yıl içerisinde parasal değeri 3.323.046.53 lira değerindeki 1486 adet makine ve ekipmanı çiftçilerimize dağıttı. Damızlık Koç temin edilebilmesi amacıyla genel bütçeden 39.360 TL ödenek gönderildi. Bu ödenek ile 37 adet damızlık koç alındı. Ayrıca çiftçi katkı payı olarak 25.305 lira değerinde 28 adet damızlık koç getirilerek, Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği üyelerine dağıtılmıştır. Öte yandan 14 kalemden oluşan çeşitli ürünlere de tarımsal desteklerimiz sürmektedir." diye konuştu.



  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli