Anahtar Kelimeler:

`Hobisi Olmayan Yarım İnsandır`

`Hobisi Olmayan Yarım İnsandır`

Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu`nda (BESYO) düzenlenen `Rekreatif Faaliyetlerin Denek Dağı ve Çevresindeki Kültürel ve Sosyal Yaşama Etkisi` panelinde konuşan Yrd. Doç. Dr. Sabri Kaya, "Hobisi olmayan insan yarım insandır. Boş zamanları hoş zamanlara döndürmek lazım. Her insanın hobisi olması şart" dedi.

Cumhuriyet Salonu`nda düzenlenen panele, öğretim görevlileri, Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği üyeleri ve Üniversite öğrencileri katıldı. Panel öncesi katılımcılara dağcılıkLa ilgili slayt gösteriminde bulunuldu. Panelin açılış konuşmasını yapan BESYO Müdürü Prof. Dr. Ali Ahmet Doğan, dağcılığın temel prensipleri ilgili hayattan örnekler verdi. Her insanın uğraşması gereken işi olduğunu belirten Prof. Dr. Doğan, zamanla insanın kendini kaybetmemesi için hobilerinin olması gerektiğinin altını çizdi.

Teknoloji İnsanları Tembelleştirdi

Gelişen teknolojinin insanoğluna birçok kolaylık sağladığını, ancak hipokinetik hastalıkların da buna bağlı olarak artış gösterdiğini kaydeden Prof. Dr. Ali Ahmet Doğan, "30 yıl öncesine kadar insanlarımızın bu tür rahatsızlıkları yoktu. Gelişen teknoloji insanlarımızı tembelleştirdi. Her işi uzaktan kumanda ile yapan insanlarımızda artık hareketsizlikten kaynaklanan hipokinetik hastalıklar başgöstermeye başladı. Birçok insanımız fizyolojik ağrılarla uğraşıyor" dedi.

Boş Zamanları Hoş Zamanlara Döndürmek Lazım

Panelde Hitit Üniversitesi öğretim üyesi Rekreasyon Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sabri Kaya ise rekreasyonun (insanların boş zamanlarında, eğlence ve spor amacı ile gönüllü olarak katıldıkları etkinlikler) önemine değindi. Her insanın hobisinin olmasının şart olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Kaya, "Hobisi olmayan insan yarım insandır. Boş zamanları hoş zamanlara döndürmek lazım. Kendi isteğinizle keyif alınan bir etkinliğe, kendinizi geliştirecek aktivitelere katılın. O nedenle her insanın hobisi olması şart. Bisiklete binin, balık tutmaya gidin, Ulusal sağlık politikalarının hedefi, sağlıklı bireylerden oluşan sağlıklı bir topluma ulaşmaktır. Sağlıklı toplum için de kurumlar ve sektörler arası işbirliğini kuvvetlendiren politikaların geliştirilmesine ihtiyaç var" dedi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca ile Yönetim Kurulu üyesi ve öğretim görevlisi Ydr. Doç. Dr. Ersan Başar da panelde dağcılığın önemine vurgu yaptılar. Başkan Karaca, sosyal yaşam alanın genişlemesi için dağcılığın bir fırsat olduğunu da kaydetti.



  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli