Anahtar Kelimeler:

Sporcular Daha Sağlıklı

Sporcular Daha Sağlıklı

Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Egzersiz Fizyolojisi ve Performans Laboratuarı hizmete açıldı. Yeni açılan laboratuar sayesinde artık sporcuların efor testleri ve sağlık kontrolleri üniversitede yapılacak.

Kontroller Yapılacak
Egzersiz Fizyolojisi ve Performans Laboratuarı dün üniversitede düzenlenen törenle hizmete açıldı. Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü bünyesinde hizmet verecek olan laboratuarda sporcuların efor ve sağlık kontrolleri yapılabilecek. Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız’ın katılımıyla düzenlenen açılış töreninde laboratuar hakkında teknik bilgiler verildi.

Araştırma Projeleri
Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kutlu, “Doğrudan ve dolaylı yöntemlerle sportif ve hareketsel performans testleri laboratuar ortamında, bilgisayar bağlantılı ve projeksiyon gösterimli olarak gerçekleştirilmesi, analizi ve değerlendirilmesi amaçlanıyor. Öncelikli olarak lisans ve lisansüstü eğitim sürecinde kullanıma sunulacak olan laboratuarımız, ikincil olarak ilgili tüm araştırmacıların ortak araştırma projelerinin gerçekleştirilmesi amacıyla kullanılabilecek” dedi.

Amaç Spora Hizmet
Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız ise metabolik oran ölçümü cihazında test yaptırarak laboratuarın sadece üniversiteye değil tüm Kırıkkale halkına hizmet edeceğini söyledi. Laboratuarın ulusal ve uluslararası çerçevede spor bilimine katkıda bulunacağını da sözlerine ekleyen Rektör Yıldız, “Amacımız Tük sporuna hizmet etmektir” diye konuştu.



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli