Anahtar Kelimeler:

Sessiz Kalmayacağız

Sessiz Kalmayacağız

Nefretle Kınıyoruz

Kırıkkale’de ki sivil toplum örgütleri bir araya gelerek ortak basın açıklaması yaptı. Terörü lanetleyen STK’lar Hafta sonu İstanbul’da büyük bir eylem yapacaklarını fakat yaşanan deprem felaketi nedeni iptal etmek zorunda kaldıklar

Sessiz Kalmayacağız
Sivil Toplum Örgütlerinin adına basın açıklaması yapan TSO Meclis Başkanı Bekir Tosun, hassas bir dönemden geçtiğimizi söyledi. Tosun “Artan terör olayları neticesinde şehit düşen polislerimiz, askerlerimiz ve vatandaşlarımızın acısını toplum olarak derinden hissediyoruz. Bu vahim olayların tek hedefi milletimizin birliği ve bütünlüğünü bozmaktır. Milletimizin birlik ve bütünlüğünü hedef alan bu olaylar karşısında sessiz kalmayacağız” dedi.

En Büyük Gücümüz Kardeşlik
Tosun, açıklamasını şu şekilde devam ettirdi: “İşçiyiz, İşvereniz, esnafız, memuruz, emekliyiz, çiftçiyiz; doğuyuz, batıyız, kuzeyiz, güneyiz. Biriz, beraberiz! Oynanan kirli oyuna hep birlikte karşı duracağız. Birlikteliğimizi savunacağız. Hepimiz biliyoruz ki bu milletin tarihinde kirli oyunlar eksik olmamıştır. Bu kirli oyunları, her zaman milletimizin azim ve kararlılığı bozmuştur. Bizim en büyük gücümüz kardeşliğimiz olmuştur”

Birliğe Çağrı Platformu
“Bugün kardeşlik bağlarımızı zayıflatmak isteyenler: bilmelidir ki, bu toprakların mayası çok güçlüdür. Bütün milletimizi derinden üzüntüye boğan saldırılar toplumumuzda hassasiyeti artırdı. Bu üzüntü ve duyarlılığı dikkate alarak neler yapabileceğimiz konusunda kendi içimizde istişareler yaptık. Neler yapabileceğimizi aramızda değerlendirdik. Toplumun tamamını temsil eden kesimler olarak temeli kardeşlik olan “Birliğe Çağrı Platformu” nu kurduk. “Birliğe Çağrı Platformu” bütün sivil toplum kuruluşlarına açıktır”

İçimizi Titretti
“Cumhurbaşkanımızla, Meclis Başkanımızla, Başbakanımızla, siyasi partilerimizin Genel Başkanlarıyla görüşmeler yaptık. Gördük ki her türlü günlük tartışmalara rağmen, Türkiye’nin siyasi liderleri terör konusunda aynı hassasiyete sahipler. Hepsinin ortak paydası birliğimiz, bütünlüğümüz ve kardeşliğimiz. Bu yaklaşımdan da aldığımız güçle, 30 Ekim Pazar günü, toplumun tamamını temsil eden meslek örgütlerinin, sendika konfederasyonlarının ve derneklerin öncülüğünde, siyasi partilerimizin desteğiyle, İstanbul’da büyük bir yürüyüş yapacaktık. Ancak; Van’da geçen hafta Pazar günü yaşanan deprem felaketiyle akan gözyaşları 74 milyonu yine tek yürek yaptı. 7,2 şiddetinde kırılan fay hattı, kalplerimizi ve içimizi titretti”



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı