Anahtar Kelimeler:

Meydanda Yardım Çadırı

Meydanda Yardım Çadırı

Van depremine duyarsız kalmayan Kırıkkale halkı, yardımlarına devam ediyor.

Yardımlar Sürüyor

Kırıkkale Belediyesi ve Türk Kızılayı tarafından Cumhuriyet Meydanı`na yardım çadırı kuruldu. Vatandaşlar başta battaniye olmak üzere birçok kullanabilir durumda olan eşyalarını Van`a göndermek üzere çadırdaki görevlilere teslim ediyor.

Yardım Çadırı

Yardım çadırına gelerek bilgi veren Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, "Deprem haberini aldıktan sonra Kırıkkale Belediyesi olarak hemen yardım kampanyası başlattık. Belediye ilan sistemi ile kampanyamızı halka duyurduk. Vatandaşlarımız kampanyaya büyük destek verdi. 2 TIR dolusu gıda, temizlik, su ve ısıtıcı gönderdik. Hemen akabinde ise Kızılay ile yardım kampanyası başlattık. Özellikle sıfır battaniye bekliyoruz. Acil ihtiyaç maddelerini oradaki Kriz Merkezi`nde bulunan yetkililerden öğreniyoruz." dedi.

Yardın Çağrısı

Yardım kampanyasına katılan Türk Kızılayı Kırıkkale Şube Başkanı Cengiz Kaplanhan da "Her felakette olduğu gibi bu felakette de yardımlarımızı esirgemememiz gerekiyor. Çadırımız 1 hafta süre ile burada Kırıkkale halkının yardımları için açık kalacaktır. Gün birlik olma günüdür. Gün aramızdaki dostluğu bozmaya çalışanlara izin vermeme günüdür." şeklinde konuştu.



  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli