Anahtar Kelimeler:

Yürek Burkan Dram

Yürek Burkan Dram

Van'daki depremin ardından Erciş'te enkaz altından sağ olarak çıkarılan 14 günlük Azra bebeğin babası Sinan Karaduman (34), enkazdan ölü olarak çıkarıldı

Cenazeye Ulaşıldı

Arama ve kurtarma ekiplerince Vanyolu Caddesi’ndeki Ereksan Apartmanı’nın enkazında yapılan çalışmalar sonucu bir erkek cesedine ulaşıldı. Binada oturan Karaduman ailesinin yakınları depremden 123 saat sonra ulaşılan cesedin Azra bebeğin babası Sinan Karaduman’a ait olduğunu teşhis etti. Karaduman’ın cesedi daha sonra battaniyeye sarılarak ambulansla Erciş Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Defin işlemleri için Karayolları Müdürlüğüne götürülecek olan cesedin adli işlemlerin ardından yakınlarına teslim edileceği öğrenildi.

Hastanede Çalışıyordu

Semiha Karaduman ile 1 Temmuz 2009’da evlenen Sinan Karaduman’ın İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu olduğu, Sivas’ta yaşayan Karaduman çiftinin ise doğum için eski Sivas Devlet Hastanesi Başhekimi olan ve Erciş’teki özel bir hastanede çocuk hastalıkları uzmanı olarak çalışan dede Ahmet Karaduman’ın yanına gittiği, anne Karaduman’ın Van’da erken doğum yaparak 9 Ekim’de Azra bebeği dünyaya getirdiği öğrenilmişti.

Sivas’ta Gömüldü

Doğumun ardından Azra bebek ile ailesinin bir süre bebeğin bakımı ve tedavisi için dede Ahmet ve babaanne Gülsade Karaduman’ın yanında kaldığı bildirilirken, doktorların normalde "29 Ekim’de dünyaya gelecek" dediği Azra bebek, 23 Ekim’deki Van depreminde ailesiyle birlikte enkaz altında kalmıştı. Kırıkkaleli olan Karaduman ailesinin cenazeyi Sivas’ta toprağa vermek istediği öğrenildi. Sinan Karaduman eşinin de katıldığı törenle Sivas’ta toprağa verildi.



  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli