Anahtar Kelimeler:

Polisler Pazarda Uyarı Yaptı

Polisler Pazarda Uyarı Yaptı

Kırıkkale`de polis, kurbanlık pazarında vatandaşları sahte para ile dolandırılma riskine karşı dikkatli olmalarını konusunda uyardı

Uyarı Yapıldı

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri Kurban Bayramı öncesi kurban satıcılarını hayvan hırsızlığı, dolandırıcılık ve hayvan alım satımında kullanılan sahte ve değeri olmayan yabancı ülke paralarına karşı, Kurban Pazarı`nda el broşürü dağıtarak uyardı. Toplum Destekli Polislik Şubesi`nce dağıtılan `Kurban Alışverişlerinde Dikkat` konulu broşürlerde, "Sahte para, çek ve senet tuzaklarına düşmeyin. Hırsızlara karşı kurbanlıklarını güvenli yerlerde muhafaza edin" denildi.

Bilgi Verildi

Vatandaş ve polis arasında köprü görevi yapan Toplum Destekli Büro Amirliği görevlileri 100 TL banknotlar ile uygulamalı şekilde, kurban satıcılarını dolandırıcılara karşı bilgilendirdiler. Büyükbaş hayvanlara küpe takılması, küçükbaş hayvanların ise silinmeyecek şekilde boya ile işaretlendirilmesi gerektiğini hatırlatan polisler, "Bölgede dolaşan şüpheli araç ve şahısları 155 Polis İmdat telefonunu arayarak ihbar edin. Çek-senet karşılığı kurbanlık alışverişlerinde dikkatli olun. Sattığınız hayvanın parasını satış yerinde alın.

Dikkat Edilmeli

Sahte ve değeri bulunmayan yabancı ülkelerin paralarına karşı dikkatli olun ve bu tür paraları kabul etmeyip ihbar edin. Hayvan hırsızlığı ve dolandırıcılığı olayına erken müdahale çok önemlidir. Paradaki sahteciliğe karşı şüphe uyandıran banknotları diğer paralarla karşılaştırın. Sahte parayı aldığınız kişiye kesinlikle iade etmeyin. Sahte parayı aldığınız kişinin araç plakasını ve kimlik bilgilerini alın. Sahte para veren şahsı polise haber verin" diye uyardı. Vatandaşlar, kendilerine bilgilendirici broşür dağıtıp uyaran polislere teşekkür ettiler.



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu