Anahtar Kelimeler:

Baro Dava Açtı

Baro Dava Açtı

Kırıkkale Barosu, adliye binasına kurulan 3 ayrı baz istasyonu nedeniyle Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimliği`ne dilekçe ile başvurup, Adalet Bakanlığı hakkında dava açtı.

Dava Açtılar

Kırıkkale Barosu Başkanı Ayhan Yılmaz, yönetim kurulu üyeleri Şamil Özdemir ve Tuğba Zeki ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Kırıkkale Adliyesi`ne kurulan 3 baz istasyonunun sökülmesi için Adalet Bakanlığı`nı dava ettiklerini açıkladı. Baro başkanı Yılmaz yaptığı açıklamada, "Kırıkkale Adliyesi içersinde kurulan insan sağlığına zararlı olduğuna inandığımız baz istasyonunun iptali için müdahalenin men`i ve baz istasyonunun sökülüp kaldırılması için dava açıyoruz.

İlk Adım Atıldı

Bu davada en önemli etkenlerden biri, yine aynı konu ile muzdarip olan vatandaşlarımızın Kırıkkale Adliyesi`nde hakkını ararken, başlarının üzerinde baz istasyonlarını gördükleri takdirde otomatikman kendi söküğünü dikemez durumuna düşmesidir. Halkımızı bilinçlendirme yönünde biz de bu anlamda ilk adımı atıyoruz. Halkımızın sağlığı konusunda Kırıkkale halkının yanında olacağız ve elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz" dedi.

Dilekçe Verildi

Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Baro Başkanı Avukat Ayhan Yılmaz, Kırıkkale Adliyesi`ne kurulma aşamasında olan baz istasyonunun kaldırılması için dava açtıklarını belirttti. Yılmaz, halkın sağlığını tehdit eden baz istasyonunun engellenmesini istediklerini belirtirken, "Bu konuda verilmiş bir çok mahkeme kararları da var. Adliyedeki yargılama hizmetinden faydalanan bütün vatandaşları da korumayı amaçlıyoruz" diye konuştu. Dava dilekçesi, Baro Başkanı Ayhan Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri tarafından Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimliği`ne verildi.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı