Anahtar Kelimeler:

Bayram Hazırlığı

Bayram Hazırlığı

Kırıkkale'de durgun olan bayram alışverişi dünden itibaren arttı.

Sokaklar Hareketlendi

Maaşlarını alan kamu çalışanları çarşı ve pazarı hareketlendirdi. Pazar yerinde kurbanlık satışlarının arttığı gözleniyor. Çarşı içinde de bayram alışverişi yapılıyor. Seyyar tezgahları kuruldu. Vatandaşlar bayram ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorlar.

Kurban Satışları Arttı

Durgun olan kurban pazarından dünden itibaren ciddi anlamda hareketlilik başladı. Kamu çalışanlarının maaşlarını almasıyla birlikte Pazar yeri de hareketlindi. Bir çok kişi kurbanını temin etmeye çalışıyor. Hareketlilik bugün geç saatlere kadar devam edecek gibi görünüyor. Pazar yeri esnafı hareketlenmeden memnun ancak geçmiş yılları aradıklarını söylüyorlar. Fiyatlar ise makul bulunuyor.

Bayram Namazı Saati

Kırıkkale’de bayram namazı saati açıklandı. Namaz saati 07:02 olarak belirlendi. Kırıkkale’nin doğu kesimi bir dakika önce, batı kesimi ise bir dakika sonra namaza başlayacak.

 

Mezarlıklara Ziyaretçi Akını

Kırıkkale’de her bayram olduğu gibi bu bayram öncesinde de mezarlıklara ziyaretçi akını yaşanıyor. Mezarlık ve şehitlere dünden itibaren ziyaretler başladı. Ziyaretlerin bugün ve yarın da devam etmesi bekleniyor.

Bayram Programları

Kırıkkale’de bayramın birinci günü Valilik’te saat 14:00’te bayramlaşma töreni olacak. Bayramın ikinci günü Belediye’de aynı saatte bayramlaşma var. Sendikalar ve partilerde de bayramın ikinci günü saat 12:00-ila 14’te bayramlaşma programları olacak.

Otobüsler Ücretsiz

Kurban Bayramı’nın ikinci gününe kadar belediye otobüsleri ücretsiz seferler düzenleyecek. Belediyeden yapılan açıklamada, otobüslerin bayramın ilk günü ve ikinci günü yolcuları ücretsiz taşıyacağı bildirildi.



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli