Anahtar Kelimeler:

Beşir Atalay; Türkiye güçlü bir Ülke

Beşir Atalay; Türkiye güçlü bir Ülke

Atalay: Türkiye Van için Tek Yüre Oldu Başbakan Yardımcısı Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay, Bayramın 2’inci günü Kırıkkale’ye gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu.İlk olarak AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Atalay,daha sonra Kırıkkale Belediyesi’ni ve Çocuk yuvasını ziyaret etti.Ziyarette Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğuna değinen Atalay, Van için Türkiye’nin adeta tek yürek olduğunu söyledi.

 

PARTİLİLERDEN BÜYÜK İLGİ

AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığı’nda Kurban Bayramı münasebetiyle düzenlenen bayramlaşma merasimine, partililer büyük ilgi gösterdi.AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığı’nda, saat 12.00’da başlayan bayramlaşma merasimine ev sahipliği yapan, AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mehmet Demir,Merkez İlçe Başkanı Mustafa Babayiğit, İl Kadın Kolları Başkanı Av. Günseli Elmalı, İl Gençlik Kolları Başkanı Ferit Oluk ve yöneticiler Bayramlaşmak için gelen misafirlerini kapıda karşıladılar.

 

TEK YÜREK OLDUK

Kurban Bayramı bayramlaşması için AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığı’na gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kırıkkale Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal ve Ramazan Can partililer ve vatandaşlarla bayramlaştılar. Parti binasında partililer ile bir araya gelen AK Parti Kırıkkale İl Teşkilatı kolonya ve şeker ikramı ile karşılandılar.

Geçtiğimiz hafta Van ve çevresinde meydana gelen deprem sonrası gelişmeler hakkında bilgiler veren Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Türkiye’nin Van’a yardım için tek yürek olduğunu dile getirdi.

 

DEPREMİN YARALARI SARILIYOR

Düzenlenen Bayramlaşma töreninde açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Mehmet Demir, Kurban Bayramı’nın Türkiye’de hüzünlü bir şekilde kutlandığını, hüznün yanı sıra kardeşlik ve beraberlik duygularının da ön plana çıktığını kaydetti. ‘Ülke olarak son zamanlarda yaşadığımız sıkıntıların üstesinden geliyoruz’ diyen Başkan Mehmet Demir, Van’da meydana gelen deprem sonrası Devletin Van’da yaptığı büyük çalışmaları ile deprem yaralarının hızlı bir şekilde sarıldığını belirtti.

 

DEPREMİN HEMEN SONRASI

BAŞBAKANIMIZ OLAY YERİNE GİTTİ

Yaşanan kötü olayların sonrasında Ülkemizde güzel şeylerinde olduğuna dikkat çeken Başkan Mehmet Demir, Van’da meydana gelen depremin hemen sonrasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın olay yerine gittiğini vurgulayan Başkan Demir, “Başbakan Yardımcımız Beşir Atalay’da Van bölgesine giderek, depremzedelerimizin yanında oldu.

Bakanımız Beşir Atalay’ın koordinesinde yürütülen çalışmalar sonucu Van’da olumlu gelişmeler yaşandı. Zorlukların arasında yaşadığımız Kurban Bayramının ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

 ALLAH MİLLETİMİZE BİR DAHA BÖYLE BİR ACI YAŞATMASIN

Terör olaylarında Şehit düşen ve Van ile çevresinde meydana gelen deprem sonrası hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyen Milletvekili Ramazan Can, yaralılara ise acil şifalar diledi. Bayramların insanların sevgi ve kardeşlik bağlarının güçlendiği kucaklaşma zamanları olduğunu dile getiren Milletvekili Can,  “Allah milletimize bir daha böyle bir acı yaşatmasın.Deprem sonrası bölgede mağdur olan vatandaşlarımıza sabır diliyorum. Tüm milletimizin Kurban Bayramı kutlu olsun” ifadelerinde bulundu.

 

AK PARTİ’YE İLGİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

AK Parti’ye vatandaşların gün geçtikçe ilgisinin arttığına dikkat çeken Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, AK Parti’nin her geçen gün aile sayısının arttığını vurguladı. Her geçen gün artan bir aileyiz diyen Köksal, “ Bu durum da milletimizin AK Parti’ye olan ilgisinin arttığını gösteriyor.Geçtiğimiz 15 gün içerisinde Türkiye’de bir takım sıkıntılar oldu. Van’da yaşanan deprem Türkiye’de ki dayanışmanın gücünü dosta düşmana gösterdi. Orada

Bakanımızın öncülüğünde Türkiye Cumhuriyeti’nin gücü görüldü.Türkiye’nin her tarafından yardımlar yağdı. Bayramlar da dayanışmanın en güzel göstergesidir. Milletimizin Kurban Bayramını kutluyorum” dedi.

 

AK PARTİ OLARAK FARKLI BAĞLILIKLARIMIZ VAR

Türkiye’nin her bir tarafında AK Parti binalarında Bayramlaşmalar yapıldığını ifade eden Başbakan Yardımcısı Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay, AK Parti olarak farklı bir bağlılıkları olduğunu söyledi. AK Parti’nin gücü’nün 12 Haziran’da yapılan seçimlerde de görüldüğüne değinen Atalay, “Birlik bütünlük içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. En büyük sermayemiz birlik bütünlük sağlamamız ve sırt sırta verebilmemizdir. Ben arkadaşlarıma hep bu uyarıda bulunuyorum. Ayrıntılarda kaybolmayalım. Ana hedeften kopmayalım. Bizim hareketimiz samimiyete bağlı” şeklinde konuştu.

 

AK PARTİ 10. YILINA ADIM ATIYOR

AK Parti’nin 9 yılı bitirip 10’uncu yılına adım atacağının altını çizen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Türkiye’nin 9 yılda yapılan çalışmalar sonucu değiştiğini söyledi.  Bizler Türkiye’de geçmişi ve bugünü yaşayanlar olarak bu değişimi görebiliyoruz diyen Atalay, “ Bu 9 yılın çabuk ve kolay geçmediğini de biliyoruz. Türkiye’de devrim oldu. Ancak dünyanın bazı ülkelerinde yaşananlar gibi değil, sessiz bir devrim oldu. Milletle konuşarak anlatarak gelişmeler yaşadık.  Ekonomik, siyasi ve demokratik alanlarda bu gelişmeleri görebiliyoruz. Bununla ne kadar gurur duysak azdır” dedi.

 

AK PARTİ AİLESİ İÇERİSİNDE YER ALMAK BİR ONURDUR

AK Parti ailesi içerisinde yer almak bir onurdur. Ben kendi nefsimde bu onuru hissediyorum diyen Atalay, “Bayramlar insanlarla konuşmak, ziyaret etmek ve birlik olmak için vesiledir. Herkesi ziyaret edelim, hediyeler götürelim. Samimiyet ağının içine herkesi katalım” dedi. Bayramların samimiyet için vesile olduğuna ifade etti. Atalay ayrıca terör olaylarında artık sona gelindiğini belirterek “Türkiye son günlerde bazı acılar yaşadı. Bir büyük terör olayı yaşadık. Şu andaki kararlılığımızla bu sorunları çözmek istiyoruz. Ciddi bir güvenlik hareketi devam ediyor. Kuzey Irak yönetimi ile görüşmelerimiz de sürüyor. Eğer bölgede önlem almazlarsa biz gider önlemlerimizi alırız” diye konuştu.

 

G-20 ZİRVESİNDE TÜRKİYE’NİN ÖNEMLİ BİR YERİ VAR

G-20 zirvesinde Türkiye’nin önemli bir yere sahip olduğunu belirten Atalay

“Avrupa krizle boğuşurken Başbakanımız oraya gidip G-20 ülkelerine ekonomi dersi

verdi. Neler yapılacağını nasıl adımlar atılacağını anlattı. Eskiden gidemediğimiz veya yardım için gittiğimiz G-20’de şimdi ders veren gücünü ispatlamış, kendinden emin bir Türkiye olarak başımız dik bir şekilde gidiyoruz. Bir de böyle bir Türkiye var” ifadelerinde bulundu.

 

BELEDİYE’DE BAYRAMLAŞMA GERÇEKLEŞTİ

AK Parti İl Başkanlığı yöneticileri ve partililer parti binasında yapılan bayramlaşma sonrası Kırıkkale Belediye’sine geçerek Belediye Başkanı Veli Korkmaz ve Belediye çalışanları ile bayramlaştılar. Kırıkkale’nin yapılan hizmetler sonrası iyi bir noktaya geldiğini dile getiren Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Kırıkkale’yi güzelleştirmek için tüm çaba ve gayretlerini gösterdiklerini ve AK Parti İl Başkanlığı teşkilatı ile yapılan çalışmaları uyum içerisinde sürdürdüklerini vurguladı.

 

ARAMA KURTARMA EKİPLERİNİ VAN’A YÖNLENDİRDİK

Bayramların birlik ve beraberlik günleri olduğunu söyleyen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Belediye’de de Van depremi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Arama kurtarma ekipleri oraya ulaşmadan biz Devlet olarak olay yerindeydik diyen Atalay, “ Türkiye’nin neresinde arama kurtarma ekibi varsa, oraya yönlendirdik. Orada büyük bir kardeşlik var, büyük dayanışma var. Burada onu bir kere daha gördük. Van’da yaşayan vatandaşlarımız Türkiye’nin Van ve Erciş için nasıl tek vücut olduğunu gördüler. Van bu yapılan yardımlardan sonra farklı olacak” dedi.

 

EN BÜYÜK DEPREMLERDEN BİR TANESİ

Deprem süresince maddi sıkıntı çekilmediğini ifade eden Atalay, 7,2’lik depremin Türkiye’nin yaşadığı en büyük depremlerden birisi olduğunu söyledi. Beklentilerin ve endişelerin altında bir can kaybı olduğunu vurgulayan Beşir Atalay, “Depremin gündüz olması ve Van ile çevresinde havanın iyi olması arama kurtarma çalışmalarına fazla engel olmadı. Arama kurtarma ekiplerimizin çalışmaları, hızlı bir şekilde devam etti.

 

DEPREMİN İKİNCİ GÜNÜ VAN’A ELEKTRİKLER VERİLDİ

Köylerde bulunan bazı evlerin tamamen çöktüğünü dile getiren Atalay, “Deprem gece olsaydı can kaybı daha fazla olabilirdi. Ülkemiz ciddi bir deprem kuşağı ve önlemlerin alınması gerekiyor.

1999 yılında meydana gelen depremden Türkiye çok büyük bir ders aldı. Yeni yapılan binalarda depreme dayanıklılık oranı yüksek ve çeşitli tedbirler alınıyor. Depremin ikinci günü Van ve Erciş’e elektrikler verildi. Sağlık alanında hiçbir aksama olmadı. Yaralıların tamamı çeşitli hastanelere sevk edilerek tedavileri yapıldı” dedi. Atalay, daha sonra beraberindekilerle birlikte çocuk yuvasına ziyarette bulundu. Atalay, burada bisiklet isteyen bazı çocukların bu isteklerinin karşılanacağını

belirtti.

 



  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli