Anahtar Kelimeler:

UZAK DOĞU TURİSTLERİ

UZAK DOĞU TURİSTLERİ

Türkiye`nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya`ya gelen yabancı turistlerin büyük çoğunluğunu Japonya ve diğer Doğu Asya ülkelerinden gelen turistler oluşturuyor. Uzak Doğulu turistlerin Kırıkkale’ye de uğradığı bildiriliyor.

 

TURİST ARAŞTIRMASI

Türkiye`nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya`ya gelen yabancı turistlerin büyük çoğunluğunu Japonya ve diğer Doğu Asya ülkelerinden gelen turistler oluşturuyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Nevşehir Bölge Müdürlüğü ile Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) verilerine göre, Kapadokya bölgesine Japonya ve diğer Doğu Asya ülkelerinden gelen turistler büyük ilgi gösteriyor.

 

GELENLERİN ORANI

Bölgeyi ziyaret eden turistlerin yüzde 19`unu Japonya ve diğer Doğu Asya ülkelerinden gelen turistler, yüzde 7`sini Almanlar, yüzde 6`sını Fransızlar, yüzde 5`ini diğer OECD ülkelerinden gelenler, yüzde 4`ünü İtalyanlar, yüzde 4`ünü İspanyollar, yüzde 4`ünü diğer Avrupa ülkeleri, yüzde 3`ünü İngilizler, yüzde 3`ünü Amerikalılar oluşturuyor. Bölgeye diğer ülkelerden gelen turistlerin oranı ise yüzde 45.

 

KIRIKKALE’NİN DURUMU

Bölgeyi ziyaret eden turistler, Kapadokya bölgesinin merkezinde yer alan Nevşehir`in yanı sıra, kültür turizmi kapsamında Niğde, Aksaray, Kırşehir ve Kırıkkale`yi de ziyaret ediyor. Nevşehir, Niğde, Aksaray, Kırşehir ve Kırıkkale illerinde toplam 283 tesis, 25 bin 346 yatak kapasitesiyle turizme hizmet veriyor. 

 

KAPADOKYA BÖLGESİ

Turistik tesislerin yüzde 81`i, Kapadokya`nın merkezi sayılan Nevşehir`de, diğerleri de Niğde, Aksaray, Kırşehir ve Kırıkkale`de bulunuyor. Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Genel Sekreteri Nazif Demir, yaptığı açıklamada, Kapadokya bölgesine artık dünyanın her yerinden turist geldiğini söyledi.

 

ARTIŞ BEKLENİYOR

Bölgeye her milliyetten turist gelmesinde ulaşım ve uluslararası fuarların büyük önem taşıdığına dikkati çeken Demir, bugüne kadar katılıp, tanıtım yaptıkları fuarların karşılığını son yıllarda almaya başladıklarını kaydetti. Kapadokya`ya Brezilya`dan Portekiz`e, Meksika`dan Venezuela`ya çok çeşitli ülkelerden turist geldiğini vurgulayan Demir, Türk Hava Yolları`nın Brezilya seferlerini arttırmayı planladığını öğrendiklerini, seferlerin artması halinde Brezilya`dan gelecek turist sayısında artış beklediklerini ifade etti



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu