Anahtar Kelimeler:

Hisarcıklıoğlu Bile Söylüyor!

Hisarcıklıoğlu Bile Söylüyor!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Pazar sabahı Kırıkkale’ye uğradı. Hisarcıklıoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer’in davetlisi olarak Kırıkkale’ye geldi. Hisarcıklıoğlu, siyaseten kazançlı çıkan ancak bunun getirilerini yeterince kullanamayan Kırıkkale’ye bunu kullanması için öğütte bulundu…

Kırıkkale’nin Şansı Büyük

Sabah saatlerinde Kayseri’deki bir programa katılmak için buraya giden Hisarcıklıoğlu, Gazioğlu Dinlenme Tesisleri’nde mola verdi ve burada Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, TSO Başkanı Cemalettin Akdoğan, TSO Meclis Başkanı Bekir Tosun, bazı iş idamları ve gazeteciler ile kahvaltı yaptı. Gazetecilere açıklamada bulunan Hisarcıklıoğlu, “Kırıkkale çok iyi bir şans yakaladı. Bunu iyi değerlendirin” dedi. Hisarcıklıoğlu, “Şu anda Kırıkkale’nin yetiştirdiği en önemli isimlerden biri olan, Kırıkkale’nin evladı Beşir Atalay Başbakan Yardımcılığı görevini üstlendi. Dikkat ediyorsanız, şu anda belli başlı yerlerdeki bir çok isim Kırıkkale’den, Kırıkkale Üniversitesi’nden gitme.

 

Söylemin Önemi Büyük

Üniversitede ya okumuşlar veya hocalık yapmışlar. Hepsi önemli yerlerde. Bu çok önemli bir şans. Bunu değerlendirin” dedi. Hisarcıklıoğlu, siyaseten iyi konumda olan, önemli isimleri önemli yerlerde bulunan Kırıkkale’nin bu şansı iyi kullanmasını söyledi. Rifat Hisarcıklıoğlu, herkesin bildiği ancak söylemediği bir gerçeği Kırıkkalelilere ifade etmeye çalıştı ve Kırıkkale’nin bu şans ile sıçrama yapabileceğini ancak bunu yapamadığını belirtti.

 

Üniversite İçin Açıklama

Bir soru üzerine, TOBB’un iki ayrı yerde üniversite kurduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, Kırıkkale’ye de özel üniversite kurabileceklerini belirterek, “Bunun için Kayserili gibi düşünmeniz lazım. Sivas ve Ödemiş’te üniversite kuruyoruz. TOBB üniversitesi şu anda en gözde üniversite. Buraya da kurarız. Kayserili gibi düşünün, binayı yapın eğitimi biz veririz. Biz böyle yapıyoruz. Bina değil, eğitimi üstleniyoruz. İş adamlarını bir araya getirin, böyle bir çalışma yapın. Biz buna varız” dedi. Kırıkkale’nin durumu konusunda açıklamalarını sürdüren Hisarcıklıoğlu, “Kırıkkale inşallah gelecekte çok daha iyi yerlerde olacak. STK’lar ve odaların umut veren çalışmaları var” diye konuştu.

 

Global Girişimcilik

TOBB’un iki büyük projesinden de bahseden Hisarcıklıoğlu, “Çok önemli iki çalışmamız var. Birisi global girişimcilik haftası çalışması. İstanbul’da başlatıyoruz. Son 30 yılda farkına vardığımız en önemli şey girişimci yönümüz. Bunu geliştireceğiz. Bunun önemini anlatacağız. Zenginlenmemiş ve ilk on ekonomi içine girmemiz için girişimciliği geliştirmeliyiz. Bununla ilgili bir hafta süren çalışmalarımız ve aktivitelerimiz olacak. İş için bunu yapmalıyız. 81 ilde 400’ün üzerinde bu konuda faaliyetlerimiz olacak” dedi.

 

İşadamı Diasporası

Diğer çalışmayı da anlatan Hisarcıklıoğlu, “İstanbul’da iki gün süren iş adamları toplantımız olacak. Dünya çapında iş yapan Türk iş adamlarını buluşturacağız. İş adamları diasporasını harekete geçireceğiz. Siyasi ve ekonomik anlamda bir çok şey yapmamız gerekiyor. Bunun startını vereceğiz. Türk iş dünyası diasporası bu çalışma ile harekete geçecek” dedi. Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, ziyaretinden dolayı Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ederken, çalışmalara destek vereceklerini belirtti. TSO Başkanı Akdoğan’da, bu çalışmaların çok önemli olduğunu vurguladı.

 



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli