Anahtar Kelimeler:

DEPREM KONULU SEMİNER

DEPREM KONULU SEMİNER

Kırıkkale Ahlak Kültür ve Çevre Derneği (AKÇED) tarafından "Deprem ve Sivil Savunma" konulu seminer düzenlendi.

 

ÖNEMLİ ÇALIŞMA

AKÇED`in konferans salonunda düzenlenen seminere, Dernek Başkanı Mustafa Arı, dernek çalışanları ve üyelerinin yanı sıra öğretmenler katıldı. Dernek başkanı Arı, yaptığı açıklamada, son günlerde yaşanan deprem olayları nedeniyle dernek üye ve gönüllülerini deprem konusunda bilgilendirmek istediklerini söyledi.

 

BİLGİ VERİLDİ

Arı, Van`da yaşanan depremle meydana gelen can ve mal kayıplarının herkesi derinden yaraladığını ifade ederek, "Öncelikle depremde hayatını kaybedenlere Allah`tan rahmet, yakınlarına ise baş sağlığı diliyorum. Dernek etkinlikleri kapsamında üyelerimizin ve gönüllülerimizin faydasına olacağını düşündüğümüz deprem ve sivil savunma konulu seminerle, bu tür afetler karşısında bilmemiz gereken önemli korunma tedbirleriyle ilgili bilgi sahibi olduk" dedi.

 

DEPREM GÖRÜNTÜLERİ

Seminere konuşmacı olarak katılan Kırıkkale Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) görevlisi İlker Göçer de, UMKE çalışmaları hakkında genel bilgiler verdi. Göçer, görevli olarak Van`a gittiğini ve oradaki UMKE ekibinde 5 gün süreyle görev alarak kurtarma çalışmalarına katıldığını belirtti. Göçer, Van`da yaşadığı birçok olaylara ait deprem görüntülerine de yer verdiği sunumunda, deprem anında kişinin kendini nasıl ve ne şekilde koruyacağı ve nasıl bir pozisyon alacağı konusunda katılımcılara bilgi aktardı.

 



  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı