Anahtar Kelimeler:

FABRİKALARDA İNCELEME YAPTI

FABRİKALARDA İNCELEME YAPTI

Kırıkkale’ye gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Valilik, Belediye ve AK Parti ziyaretinin ardından MKE fabrikalarını gezerek, üretim ve çalışmalar konusunda bilgi aldı. İki ayrı yerde açılış yaptı ve MKE konusunda da açıklamalarda bulundu

 

 

FABRİKALARI GEZDİLER

Ağır Çelik ve Silah Fabrikası’nda iki ayrı tesisin açılışını yapan Bakan İsmet Yılmaz, MKE’nin durumu, üretim ve teknolojisi konusunda açıklamalar yaptı. Fabrikaları tek tek gezen Bakan Yılmaz, gezi ve incelemesine Ağır Çelik ve Silah Fabrikasından başladı. Burada fabrikaların durumunu gören Yılmaz, iyi ayrı tesis ve tezgahın da açılışını gerçekleştirdi. Bakan Yılmaz, İmla Tesisi, TNT Atölyesi, Barut Fabrikası, Mühimmat Fabrikası ve Silah Fabrikası’nı da gezerek üretimler konusunda bilgiler aldı.

 

MKE’NİN ÖNEMİNİ ANLATTI

Fabrika müdürleri Bakan Yılmaz’a bilgi aktarırken, MKE Genel Müdürü Ünal Önsipahioğlu’da çalışmaları anlattı. MKE’nin durumu konusunda açıklamalar yapan Bakan Yılmaz, “MKE artık sürekli gelişiyor. Teknolojileri yenileniyor. Rekabet gücü artırılıyor. Özerkleşirilmesi gibi bir durum söz konusu değil. Yeni üretimler var. Tren tekeri üretimi olacak. Mehmetçik silahı yenileniyor. Bunun seri üretimi yapılacak. Bir çok konuda ve alanda çalışmalar yapılıyor. MKE Kırıkkale ile bir. Bunun farkındayız” dedi.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu