Anahtar Kelimeler:

SOMUT ADIMLARA GELİYOR

SOMUT ADIMLARA GELİYOR

Beşir Atalay’ın önerisi ile kurulan Kırıkkale Güç Birliği Platformu’nun üçüncü toplantısı Tüpraş Sosyal Tesislerinde yapıldı. Üçüncü toplantıda yine öneriler yapıldı ve somut adımlara geçilme kararı alındı

 

TOPLANTI YAPILDI

Toplantıya Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kırıkkale Milletvekilleri Oğuz Kaan Köksal ve Ramazan Can, Rektör Ekrem Yıldız, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, ilçe belediye başkanları ve STK temsilcileri katıldı. Kırıkkale Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılan toplantıda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Veli Kokmaz, 2004 yılından bu yana şehirde yapılan çalışmaları anlattı. Korkmaz, Kırıkkale’yi ilkler ile tanıştırdıklarını söyledi ve 2014 hedeflerini de açıklayarak, “Kırıkkale’yi daha yaşanabilir bir kent haline getirmeye gayret ediyoruz” dedi. Korkmaz’dan sonra Vali Hakan Yusuf Güner’de bir konuşma yaparak, Kırıkkale’deki kamusal yatırımlardan bahsetti.

 

KORKMAZ KONUŞTU

Toplantıda hemen herkes söz alarak önerilerini ve fikirlerini gündeme getirmeye çalıştı. Kırıkkale için yapılabilecek çalışmalardan bahsedildi. Herkesi dinleyen Beşir Atalay, toplantının sonunda bir konuşma yaparak, “Burada güzel bir oluşum başlattık. Samimi bir oluşum. Herkesi bir masanın etrafında topladık ve herkes önerilerini samimi şekilde dile getiriyor. Bundan sonra Kırıkkale için yatırımları ve önerileri netleştirmeye başlayalım. Artık somut adımlar atalım.

 

SULU TARIM ÖNEMLİ

Sulu tarım Kırıkkale için çok önemli mesela. Bunu ele alalım. Bunu çok önemsiyorum ben. MKE’ye dayalı yan sanayi gelişmeli. Bu konuda iş adamlarımız çalışma yapabilir. Yan sanayi mutlaka oluşturulmalı. İş adamlarımız proje geliştirsinler. Savunma sanayii alanında teşvik oluşturulmalı mesela. Bu konuda da çalışma yapılabilir” dedi. MKE Genel Müdür Ünal Önsipahioğlu, MKE konusunda açıklamada bulunarak, kurumun aslında çok büyüdüğünü ve rekabet gücünün teknolojik yatırımlar sayesinde arttığını belirtti.

 

ARALIK’TA TOPLANACAKLAR

Toplantı önerilerin gündeme getirilmesi ile devam etti. Saat 19:00’da başlayan toplantı saat 22:00’ye kadar sürdü. Bundan sonraki toplantılarda artık daha somut adımlar atılması kararı alındı. Ortaya çıkan fikirlerin somutlaştırılması ve proje haline getirilmesi önerildi. Bir sonraki toplantının da Aralık ayında yapılması kararlaştırıldı.



  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 30.7 ° / 19 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı