Anahtar Kelimeler:

GELİYORLAR AMA EV YOK!

GELİYORLAR AMA EV YOK!

Van’da yaşanan artı depremler ile konutlar içine girilemez hale geldi. Van’dan kaçanlar şehir dışındaki yakınlarının yanına sığınıyor. Balışeyh’e sürekli gelenler var…

 

 

SÜREKLİ GELİYORLAR

Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesi Van’dan gelenler ile dolmaya başladı. Geçen hafta 35 kişilik bir aile gurubunun ardından ilçeye sürekli yeni ailelerin geldiği gözleniyor. Van’da yaşanan deprem ve ardından görülen artçı sarsıntılar, konutları içine girilemez hale getirdi. Bu durum yüzünden Van merkez ve Erciş’ten bir çok aile şehir dışındaki yakınlarının yanına sığınıyor.

 

EV BULAMIYORLAR

Kırıkkale’ye de Van’dan gelenler var. Kırıkkale’de en çok Balışeyh ilçesine gelenler olduğu gözleniyor. Geçen hafta 35 kişilik bir aile gurubunun ardından ilçeye her gün birkaç ailenin daha geldiği gözleniyor. Buradaki Van’lı nüfus oranı artmaya devam ediyor. İlçede Van’dan gelenler için barınacak yer sıkıntısı baş gösterdi. Balışeyhli aileler Van’dan gelenlere ev vermek istemiyorlar.

 

ENDİŞELİ DURUM

Bir çok kişi yakınlarının yanında kalmaya devam ederken, ilçe sakinlerinin ev vermekte tereddüt etmelerinden ötürü barınma sorunu yaşandığı bildiriliyor. Balışeyh sakinleri bazı konularda tereddüt yaşadıklarından ötürü evlerini kiraya vermek istemediklerini söylüyorlar. İlçede Vanlı sayısı gün geçtikçe artarken, bu durum Balışeyh sakinlerini endişelendirmeye başladı.



  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı