Anahtar Kelimeler:

PEKER'İ ZİYARET ETTİLER

PEKER

Enerji Bir Sen Kırıkkale Şubesi, Kırıkkale Milletvekillerini ve MKE Kurum Yetkililerini ziyaret ettiler. Ziyarette çalışanların yasal durumları görüşüldü

 

 

ZİYARET YAPILDI

Ziyarette MKE Kurumunda 2011 Yılı Yüksek Planlama Kurulu Kararlarının Uygulanması konusunda ve diğer kamu çalışanlarının sorunları hakkında görüş alış verişinde bulunulmuştur. Kırıkkale Milletvekilleri MKE Kurumu çalışanlarının sorunlarının çözümü noktasında yardımcı olacaklarını söylediler. Şube Başkanı İbiş, YPK kararının 8. maddesinde KİT Yönetim Kurullarına Ücretleri yeniden düzenleme yetkisi verdiğini belirtmiştir. İbiş, YPK Kararında "Kamu iktisadi teşebbüsleri 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin eki (II) sayılı cetvele dahil pozisyonlarda çalışan sözleşmeli personelin dahil olduğu gruba ait en düşük ve en yüksek temel ücret miktarları arasında kalınması kaydıyla, görevin niteliği ve önemi, görev yerinin özelliği, personelin eğitim düzeyi ve hizmet süresi, görevde yükselme yönetmeliğine göre bir üst unvan grubuna ait ücret düzeyi gibi hususlar ile kuruluşun hiyerarşik yapısı ve mali imkanları dikkate alınarak ayarlama yapmaya ilgili teşebbüs ve bağlı ortaklık yönetim kurulu yetkilidir denmektedir” dedi.

 

 BİLGİ VERİLDİ

MKE Kurumu yöneticileri ziyarette kanunların kendilerine verdiği yetkiyi sözleşmeli personelin dahil olduğu gruba ait en düşük ve en yüksek temel ücret miktarları arasında kalınması kaydıyla, görevin niteliği ve önemi, görev yerinin özelliği, personelin eğitim düzeyi ve hizmet süresi, görevde yükselme yönetmeliğine göre bir üst unvan grubuna ait ücret düzeyi gibi hususlar ile kuruluşun hiyerarşik yapısı ve mali imkanları dikkate alınarak kullanabileceklerini söyledi.



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli