Anahtar Kelimeler:

Faturadaki Bedele Tepki!

Faturadaki Bedele Tepki!

Vatandaş Tepkili

 

Elektrik faturalarındaki kaçak kullanım bedeli ile diğer kalemlerden dolayı abonelerden fazla bedel istenmesi üzerine tüketiciler durumu mahkemeye götürüyor

 

 

Vatandaş Tepkisi

Önceden sadece TRT payı ile gündeme gelen elektrik faturalarında, şimdi bir çok yeni anlaşılmaz kalem bulunuyor. Enerji bedeli yanında perakende bedeli, iletim sistemleri bedeli, dağıtım bedeli, kaçak kullanım bedeli, sayaç okuma bedeli sebebiyle faturalar giderek şişiyor. Bu durum Kırıkkale’de de vatandaşların tepkisini çekiyor. Kaçak kullanım bedeli olarak faturalarda ödeme miktarı ne olursa olsun yüzde 10 bedel kesiliyor. Buna itiraz eden bir çok kişi tepkisini dile getiriyor.

 

Mahkemeye Gidilecek

Kırıkkale’de bir gurup vatandaş, bu durumu Tüketici Hakları Hakem Heyetine bildirmeye hazırlanıyor. Vatandaşlar, “Faturaca kaçak kullanım bedeli olarak yüzde 10 ibaresi yer alıyor. Bu bedel fatura miktarı ne olursa olsun alınıyor. Millettin kaçak kullandığı elektriğin bedelini dürüst vatandaştan almaya çalışıyorlar” diyerek tepki gösteriyor ve bununla ilgili hukuk mücadelesi başlatmaya hazırlanıyorlar. Kırıkkaleli vatandaşlar, durumu ayrıca mahkemeye de taşıma hazırlığında.



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu